Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας 21χρονος που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες



Ο συλληφθείς, έχοντας ρόλο «εισπράκτορα», εντοπίστηκε στην Πτολεμαΐδα τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 64χρονο ημεδαπό

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι προσποιούμενοι τον αστυνομικό και συγγενικό πρόσωπο τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες  με σκοπό να τους εξαπατήσουν

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα του «δήθεν» τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε το συγγενικό τους πρόσωπο και το σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, ζητούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου 

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (24-07-2024) το πρωί στην πόλη της Πτολεμαΐδας 21χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, τη στιγμή που παραλάμβανε από 64χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται δύο (2) συνεργοί του,  ένας άνδρας και μία γυναίκα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 24-07-2024, 64χρονος ημεδαπός δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό της οικίας του από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του συστήθηκε ως αστυνομικός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο (σύζυγος) προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού «δήθεν» για την αποφυγή νομικών συνεπειών του συγγενικού του προσώπου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με το 64χρονο, άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο (σύζυγος), εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό, προκαλώντας στον 64χρονο μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση και ψυχολογική πίεση.

Ο 64χρονος αντιλαμβανόμενος τη σε βάρος του απάτη, ενημέρωσε άμεσα τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, οι οποίοι συγκρότησαν ειδική αστυνομική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που θα παραλάμβανε τα χρήματα.

Ακολούθως, συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός κατά τη στιγμή που παρέλαβε από τον 64χρονο το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των       -3.500- ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον 64χρονο, κινητό τηλέφωνο, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μετάβασης – διαφυγής του 21χρονου και τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του 21χρονου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.