Πανηγυρίζει το εξωκλήσι της Αγίας Αννης στον κάμπο Σερβίων



Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 25 Ιουλίου  εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Eξωκλήσιο στον κάμπο των Σερβίων, όπου και θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες:

Τετάρτη 24 Ιουλίου:

7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος

του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου.

Πέμπτη 25 Ιουλίου:

7.30 π.μ., Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί για προσκύνημα τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Άννης.

Από τον Ιερό Ναό

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πανηγυρίζει το εξωκλήσι της Αγίας Αννης στον κάμπο Σερβίων

  1. Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας.
    Με θαύμα που τους το ανάγγειλε άγγελος έγινε μητέρα σε ηλικία 70 ετών.
    Τον καιρό εκείνο, η ατεκνία είχε φοβερές κοινωνικές συνέπειες. Ο άτεκνος εθεωρείτο περιφρονημένος και ντροπιασμένος από τον Θεό και τους ανθρώπους. Κανένας δεν έτρωγε ψωμί μ’ αυτόν που δεν είχε παιδί. Όταν πήγαινε στην Εκκλησία καθόταν τελευταίος.
    Με τη ντροπή της ατεκνίας η Αγία Άννα παρακαλούσε το Θεό να αποκτήσει παιδί. Υπόσχεται και λέει: «Θά τό ἀφιερώσω Κύριε σέ Σένα».
    Ο Θεός είδε τα δάκρυα και τους αναστεναγμούς τους, απάντησε στις θερμές προσευχές τους.
    Έστειλε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στον Ιωακείμ που ήταν στο βουνό και του λέγει: «Χαῖρε Ἰωακείμ, εἶμαι Ἀρχάγγελος Κυρίου καί ἦλθα νά σού πῶ, ὅτι πρόκειται νά γεννήσεις μία θυγατέρα, πού θά γεννήσει ἀπό τήν παρθενία της τόν Βασιλιά τοῦ κόσμου καί Θεό.»
    Τον 5ο αιώνα η αυτοκράτειρα Ευδοξία ανήγειρε ναό προς τιμήν της στα Ιεροσόλυμα, όπου γεννήθηκε η Άννα. Το 550 ο Ιουστινιανός ίδρυσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.