«Μπαίνουν τα θεμέλια για το Eco Θέρμανση» – Η πρώτη συνάντηση Δημάρχου και Περιφερειάρχη για το μεγάλο ενεργειακό project της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη



Με κεντρικό στόχο την ενεργειακή θωράκιση των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2024, συνάντηση εργασίας στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ, μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη και του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) Παναγιώτη Ματιάκη και στελεχών της ΔΕΥΑΚ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κοκκαλιάρης ανέπτυξε στον κ. Αμανατίδη, το στρατηγικό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης για την ορθή αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπέρ των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί προεκλογικά.

Ειδικότερα, το project αυτό της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη, γνωστό και ως Eco Θέρμανση, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με γνώμονα την έμπρακτη μείωση του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου Κοζάνης, όπου λόγω απουσίας τηλεθέρμανσης, πολλοί συνδημότες μας αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν, στα υπέρογκα έξοδα για θέρμανση.

Επιγραμματικά, οι λύσεις που προτείνονται είναι η χρήση αντλιών θερμότητας αλλά και ψύξης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη Ενεργειακής Κοινότητας, η οποία θα στηρίζεται στην εγκατάσταση δημοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων, κοινωφελούς χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, είδε πολύ θετικά την στοχευμένη και τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου Κοζάνης, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), μεταφέροντας παράλληλα τα δίκαια αυτά αιτήματα του τόπου μας, στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.