Θερινό σινεμά στο Φιλοπρόοδο με την ταινία ‘Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως’



Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές του αυτή την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2024, με το έξοχο θρίλερ του δεξιοτέχνη Άλφρεντ Χίτσκοκ: «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» ( Dial M for Murder, 1954). Πρωταγωνιστούν οι: Γκρέις Κέλι, Ρέι Μίλαντ, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Τζον Γουίλιαμς

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. ακριβώς.

Ο Τόνι Γουέντις, πρώην πρωταθλητής του τένις που εργάζεται πλέον ως πωλητής αθλητικών ειδών, ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του, Μάργκο, τον απατά με τον Μαρκ Χόλιντεϊ, συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο Γουέντις αποφασίζει να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του για να κληρονομήσει την περιουσία της, και προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες της αστυνομίας, αναθέτει τη δολοφονία της στον Τσαρλς Σουάν, έναν συμμαθητή του από το κολέγιο που έχει ήδη κατηγορηθεί για ληστεία και που πλέον τον χρηματοδοτούν γηραιές κυρίες. Με όπλα τον εκβιασμό και τη χρηματική αποζημίωση, ο Γουέντις αναγκάζει τον Σουάν να σκοτώσει τη γυναίκα του, σχεδιάζοντας έτσι το τέλειο έγκλημα, αλλά το «τέλειο» σχέδιό του, του επιστρέφει μπούμερανγκ.

Υπάρχει τέλειος φόνος; Ο Χίτσκοκ βασισμένος στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φρέντερικ Κνότ παραδίδει μαθήματα μοντάζ εσωτερικού χώρου και καταγράφει με χειρουργική ακρίβεια σχέσεις και εσωτερικές σκέψεις με ήρωες ένα ζευγάρι που δεν αγαπιέται πια, τον εραστή της γυναίκας κι ένα πτώμα που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να χρεωθεί για να επέλθει η κάθαρση.

Το αποτέλεσμα; Σασπένς, αγωνία και μια εκθαμβωτική Γκρέις Κέλι σε μια ταινία για το ανέφικτο του τέλειου εγκλήματος.

Η ταινία έλαβε την 48η θέση στη λίστα που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2006 με τίτλο AFI 100 Χρόνια… 100 Επευφημίες ενώ το 2008 έλαβε την 9η θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Η ταινία γυρίστηκε ξανά το 1998 από τον Άντριου Ντέιβις, με πρωταγωνιστές τη Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Βίγκο Μόρτενσεν, με τίτλο «Ένας τέλειος φόνος» (A Perfect Murder).

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 στις 9:30 μ.μ., ακριβώς.

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 9:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.