Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Αύρας Ίμερας



Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε (20-7-2024) κήρυξε και ευλόγησε το λαό και τις πολύμοχθες εργασίες του, ευχόμενος καλή, κατά Χριστόν προκοπή σε όλους και σε όλα, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία Αύρας-Ίμερας, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη περιστοίχισαν οι πατέρες: Στον Εσπερινό ο Οικ. Λάζαρος Βασδέκης (Εφημέριος Λευκάρων και Νεράιδας, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μητροπόλεως με έδρα τα Σέρβια). Στη Θεία Λειτουργία ο Οικ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου (Εφημέριος Ίμερας και Αύρας) και ο Διάκονος Θεόδωρος Χατζηευστρατίου. Διακονητής ο Μηνάς Σπάνος. Έψαλε, με μουσικότητα και καλή ορθοφωνία, χορωδία γυναικών της Ίμερας-Αύρας. Μπράβο τες!

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμ. κ. Παύλος, μίλησε για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη, έδωσε πατρικές-επισκοπικές νουθεσίες στο εκκλησίασμα για το βίο των χριστιανών στο σύγχρονο κόσμο, ενθάρρυνε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στην ενεργή λειτουργική ενοριακή ζωή με κέντρο τον ιερό ενοριακό ναό  και έκανε αναφορά στη 19η Ιουλίου του 2004. Είναι η ημέρα κατά την οποία τέλεσε (νεο-ενθρονιζόμενος τότε Μητροπολίτης) στον Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία Αύρας-Ίμερας τα θυρανοίξιά του. Ήταν μια υπέροχη ημέρα. Ο κόσμος στολισμένος, όλος χαρά. Η Αύρα-Ίμερα έλαμπαν. Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη ήταν παλλαϊκή και είχε το στοιχείο της απτής ελπίδας του ‘’εις τύπον και εις τόπον Χριστού’’ νέου Επισκόπου. Έκανε την τελετή των θυρανοίξιων. Μας κήρυξε. Μας ευλόγησε.

Και εξακολουθεί, 20 χρόνια τώρα, να μας ευλογεί. Άξιος για πάντα. Ο Θεός να του δίνει δύναμη και φως.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή παρέθεσε εορταστικό κέρασμα στην αίθουσα Ίμερας – Αύρας.

ΥΓ.: Καλλιέργεια ελιάς στην ευρεία λεκάνη Αλιάκμονα-Πολυφύτου και παραγωγή λαδιού από το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού Ίμερας-Αύρας. Πρόκειται για άριστο λάδι.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

22-7-2024

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Αύρας Ίμερας

  1. Ο Ηλίας ήταν ο σημαντικότερος προφήτης του Θεού

    – κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Γ΄ Βασιλειών ιη” 39).
    -ανέστησε τον νεκρό γιο της χήρας στα Σαρεπτά
    -έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα, αφήνοντας συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο.
    – στη Μεταμόρφωση του Κυρίου στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.