Κορυφαία βραδιά του Φιλοπρόοδου Κοζάνης το αφιέρωμα στον Στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων κατακλύστηκε από κόσμο τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, για να παρακολουθήσει και να ζήσει μια ξεχωριστή βραδιά, με τίτλο “Στις γειτονιές του Λευτέρη”, απολαμβάνοντας τα τραγούδια του μεγαλύτερου Έλληνα στιχουργού.

Ερμηνευτές και κόσμος έγιναν ένα στην 4η κατά σειρά μουσική συνάντηση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, με στόχο να αναδείξει σπουδαίους μουσικούς και αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό πεντάγραμμο που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και συντροφεύουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η αυλή του Φιλοπρόοδου γέμισε με μουσικές και μελωδίες που έχει ντύσει στιχουργικά ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ερμήνευσαν κάτω από την κεράσια οι καλλιτέχνες, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Βιολέτα Ίκαρη και Δημήτρης Κανέλλος.

Έπαιξαν οι μουσικοί Μιχάλης Καζάνας μπουζούκι, Βαγγέλης Χάνος μπάσο, Άγγελος Τσιριγωτάκης τύμπανα, Ρίτα Ζωβοϊλη κανονάκι, Ραφαήλ Μέτα κιθάρα, ενώ τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική επιμέλεια είχε ο συνθέτης, πιανίστας και μαέστρος της Ορχήστρας «Ρυθμός»,  Νίκος Χιώτογλου.

Λίγα λόγια για τον στιχουργό

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία το 1963.

Έγραψε στίχους σε περισσότερα από 1.200 τραγούδια και συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Χρήστο Λεοντή, Γιάννη Σπανό, Σταύρο Κουγιουμτζή, Απόστολο Καλδάρα, Μίμη Πλέσσας, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους συντελεστές και έκλεισε με ωραίες μουσικές επιλογές την πρώτη μέρα της εβδομάδας του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου συνεχίζεται με τη βραδιά Θερινού Σινεμά την Τετάρτη 24 Ιουλίου “Καλέσατε ασφάλεια  αμέσου δράσεως”.

Πρόκειται για ένα αμερικάνικο θρίλερ του 1954, σε σκηνοθεσία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Πρωταγωνιστούν: οι Ρέι Μιλάντ, Γκρέις Κέλι και ο Ρόμπερτ Κάμινγκς. Η ταινία είναι βασισμένη σε θεατρικό έργο του Φρέντρικ Νοτ, το οποίο διασκεύασε ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη.

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. ακριβώς.

Την επόμενη Δευτέρα στις 29 Ιουλίου την μουσική σκηνή θα καταλάβουν, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα-Σπείρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.