Πρόσκληση σε εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα (EU Climate Pact) – «Διάλογος για το Κλίμα: Ο Δρόμος της Δυτικής Μακεδονίας προς την Αειφορία»



Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Διάλογος για το Κλίμα: Ο Δρόμος της Δυτικής Μακεδονίας προς την Αειφορία» που διοργανώνει ο οργανισμός INZEB, με την ιδιότητα του Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα, και σε συνεργασία με τις Πρέσβειρες του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Στεφανία Ζούρκα και Φένια Καραμήτρου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, στις 11.30 – 13:30 μ.μ. στο Q Roof Garden, στο Ξενοδοχείο Ermionio, στη Κοζάνη.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με το κλίμα και επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες τους, καθώς και να διερευνήσουν από κοινού λύσεις στα τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα.

Αναμένουμε ότι μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες/-ουσες θα είναι περισσότερο ενημερωμένοι/-ες για τα ζητήματα του κλίματος και θα έχουν κίνητρο να αναλάβουν προσωπική και συλλογική δράση. Θα εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινή τους ζωή, και θα ενταχθούν ή θα υποστηρίξουν τοπικές ομάδες δράσης για το κλίμα, ενθαρρύνοντας την ευρύτερη συμμετοχή της κοινότητας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Πρέσβειρα του Συμφώνου για το Κλίμα, Εμπειρογνώμονας Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Στεφανία Ζούρκα, Πρέσβειρα του Συμφώνου για το Κλίμα, Δικηγόρος, LLM στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Νομικές Σπουδές, με ειδίκευση στο Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, Junior Project Manager – CluBE, και η Φένια Καραμήτρου, Πρέσβειρα του Συμφώνου για το Κλίμα, Νομικός με ειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, Επιστημονική συνεργάτιδα, MSc στον Τουρισμό και την Τοπική Ανάπτυξη.

Η Αλίς Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του INZEB θα προλογίσει και θα συντονίσει την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

EU Climate Pact

Το Σύμφωνο για το Κλίμα (EU Climate Pact) αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα (DG Clima) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission). Το Σύμφωνο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με στόχο να στηρίξει την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Η εκδήλωση αναμένεται να συμβάλει στη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον τομέα του κλίματος και να κινητοποιήσει τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό δράση.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.