Ορειβατικό διήμερο στον Όλυμπο 1 & 2 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης



Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει ορειβατικό διήμερο στον Όλυμπο 1 και 2 Σεπτέμβρη 2024
Με στόχο την ανάβαση στον Μύτικα (2918μ), θα γίνουν δυο διαφορετικές διαδρομές:
– Μια ομάδα θα κάνει ανάβαση από την θέση Γκορτσιά (1120μ) μέσω Πετρόστρουγκας (1950μ) και από εκεί θα καταλήξει στο Οροπέδιο των Μουσών (2600μ). Ώρες πορείας περίπου 7.
– Η δεύτερη ομάδα με εκκίνηση από τα Πριόνια (1040μ) θα προσεγγίσει το Οροπέδιο των Μουσών από το Γομαρόσταλο (2600μ). Ώρες πορείας περίπου 4.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης (2695μ). Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα διαμονής σε σκηνή έξω από το καταφύγιο έχοντας όμως όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, περνώντας τα Ζωνάρια, θα διασχίσουμε τον Θρόνο του Δία και θα ανεβούμε από το Λούκι στην κορυφή της Ελλάδας, τον γνωστό σε όλους Μύτικα στα 2918μ υψόμετρο.
Η επιστροφή θα γίνει από το κοφτό μονοπάτι και το καταφύγιο Α ‘’Σπήλιος Αγαπητός’’ (2100μ).
Η αναχώρηση από Κοζάνη θα γίνει από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη στις 6:00.
Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 6948874853 Μάνθος Φίλιος.
Παρακαλείστε για έγκαιρη επικοινωνία καθώς πρέπει να προκαταβάλουμε το αντίτιμο της διανυκτέρευσης.
Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.