Δήμος Βοΐου: Επιστολή παρέμβασης του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α.



Επιστολή στον Πρόεδρο του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) απέστειλε ο Δήμαρχος Βοΐου , κ. Χρήστος Ζευκλής, αιτούμενος την ενεργοποίηση κατάλληλων κλιμακίων του Οργανισμού για καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες καπνού, αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών λόγω παρατεταμένου καύσωνα στο εύρος του Δήμου.

Η απεσταλθείσα Επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και δη του παρατεταμένου καύσωνα, η πληθώρα των καλλιεργειών στο Δήμο Βοΐου, βάσει αναφορών που έχουμε λάβει από καλλιεργητές της περιοχής μας, έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή. Συγκεκριμένα, οι καπνοκαλλιέργειες, οι καλλιέργειες σιτηρών καθώς και οι καλλιέργειες κτηνοτροφικών και αρωματικών φυτών παρουσιάζουν μηδενική έως ελάχιστη παραγωγή.

Οι παραγωγοί του Δήμου μας και κυρίως οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μας, βλέπουν να χάνονται κόποι μιας χρονιάς, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλους πόρους εισοδήματος. Με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των οικογενειών, η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί την κύρια γεωργική απασχόληση και την κύρια πηγή εισοδήματος, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

Με βάση τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να αποστείλετε άμεσα κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας, έτσι ώστε να αποτυπωθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί και να προχωρήσουν σε δηλώσεις ζημιάς οι πληγέντες αγρότες μας.

Με εκτίμηση και ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.