Σκάνδαλο Novartis: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κάνει και πάλι το άσπρο μαύρο -Tου Γιάννη Θεοφύλακτου



Θέλουν να μας τρελάνουν;

Δεν θα τους περάσει. Λοιπόν:

Οι ΗΠΑ έδωσαν αμοιβή στους προστατευόμενους μάρτυρες, προφανώς γιατί είπαν την αλήθεια και χάρη στις καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

Και αναγκάστηκε η Novartis να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο αμερικανικό δημόσιο.

Εάν δεν είχαν καταθέσει οι μάρτυρες αυτοί, δεν θα είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο (που συνέβη και στην Ελλάδα) και δεν θα πλήρωνε το πρόστιμο η Novartis.

Εάν οι προστατευόμενοι αυτοί μάρτυρες έλεγαν ψέματα, πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα τους έδιναν αμοιβή; Προφανέστατα και όχι.

Αυτά στην Αμερική.

Γιατί, εδώ στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ κάνουν και πάλι το άσπρο, μαύρο: παρουσιάζουν τους μάρτυρες ως ‘επ’ αμοιβή ψευδομάρτυρες’: λένε ‘αφού πληρώθηκαν, άρα λένε ψέματα και κακώς κατηγόρησαν πρώην υπουργούς της ΝΔ…’

Τίποτε τέτοιο δεν ισχύει, καταδείξαμε παραπάνω ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες λένε την αλήθεια, γι’ αυτό και οι ΗΠΑ τους έδωσαν αμοιβή, επειδή χάρη στις (αληθινές) καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Έπειτα είναι οι δήθεν ‘κουκούλες’. Για να στιγματίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους ονομάζουν (από την αρχή) ως δήθεν ‘κουκουλοφόρους’ και λένε επιθετικά και με θράσος ‘να βγούνε οι κοικούλες’… ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Να το ξεκαθαρίσουμε: οι προστατευόμενοι μάρτυρες (‘δημοσίου συμφέροντες’) λέγονται έτσι και προστατεύονται από το νόμο επειδή λέγοντας την αλήθεια τα βάζουν με ‘μεγάλα κεφάλια’ της οικονομικής και πολιτικής ζωής, διακινδυνεύοντας την προσωπική και οικογενειακή τους επαγγελματική και οικονομική κατάσταση ή και, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, διακινδυνεύοντας την ίδια τους την ζωή…

Είναι ή ρ ω ε ς δηλαδή.

Εδώ όμως στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τους θεωρεί προδότες, χαφιέδες που φοράνε (άκουσον – άκουσον) ‘κουκούλες’ και δαχτυλοδείχνουν τους (δήθεν) ‘αθώους’ υπουργούς της ΝΔ…

Μα είπαν την αλήθεια1 Στις ΗΠΑ επιβραβεύτηκαν γι’ αυτό!

Όχι, στην Ελλάδα το κατεστημένο είναι πιο δυνατό και από την αλήθεια και από τη δικαιοσύνη και από τους νόμους, μάλιστα τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης (Φλωρίδης), νομοθέτησε ώστε να είναι ευχερής η ανάκληση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων αυτών.

Τόλμησες να αποκαλύψεις σκάνδαλο; θα το πληρώσεις.

Τόλμησες να τα βάλεις με το κατεστημένο; με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη; θα το πληρώσεις.

«Θα τους βρούμε», θα τους «αποκαλύψουμε», «είμαστε μικρή κοινωνία, θα μάθουμε ποιοι είναι» – τέτοιες θρασύτατες (και μαφιόζικες) απειλές ούρλιαζαν εξαρχής τα στελέχη της ΝΔ.

Δηλαδή οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος κατέθεσαν για το συμφέρον όλων (το λέει και η λέξη), για το δικό σου και το δικό μου συμφέρον, για να αποκαλυφθεί ένα μεγάλο σκάνδαλο και να μην χρεώνονται οι πολίτες σε βάρος τους αδίκως σημαντικά ποσά.

Αντίθετα, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θέλουν να τους ‘αποκαλύψουν’, ενεργούν για το ατομικό τους συμφέρον – σε βάρος μάλιστα του δημοσίου.

Και ποιος δεν θυμάται την Ελλάδα πριν την κρίση; την περίοδο 1996 – 2010; πόσα και πόσα οικονομικά σκάνδαλα δεν συνέβησαν! Και όμως, όσοι προσπάθησαν να τα αποκαλύψουν, διότι γνώριζαν κάποιες πληροφορίες, τελικά βρέθηκαν οι ίδιοι μπλεγμένοι, καταδικασμένοι για συκοφαντία και πολλές φορές κατεστραμμένοι… και το σκάνδαλο παρέμενε στο σκοτάδι, με ‘κουκούλα’, κανείς δεν έφταιγε και κανείς δεν καταδικαζόταν γι’ αυτό.

Και κάπως έτσι έπεσε η χώρα στα βράχια της πτώχευσης…

Να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί αυτό.

Να βγάλουμε τις κουκούλες από τα σκάνδαλα και όχι από όσους προσπαθούν να τα αποκαλύψουν.

* μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (ΚΕΕΛΠΝΟ – Novartis)

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.