“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Το αρνήθηκαν στους επιχειρηματίες της, στους αγρότες της, στους μικροεπενδυτές ΑΠΕ, στους πολίτες της και στις Ενεργειακές τους Κοινότητες



Μας καλεί ο Περιφερειάρχης μαζί με την Υφυπουργό Ενέργειας, να συζητήσουμε για το πρόγραμμα Απόλλων!

Σε μια Περιφέρεια, που τα δεκάδες Φωτοβολταϊκά και Ανεμογεννήτριες, κατέκλυσαν κάθε σπιθαμή γης, για να κερδίζουν δις ευρώ λίγοι ξένοι και εγχώριοι όμιλοι, που ενώ φιλοξενεί με όρους σύνδεσης το 25% των ΑΠΕ όλης της Χώρας, λυσσαλέα της αρνήθηκαν τη ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΧΩΡΟ.

Τον αρνήθηκαν στους επιχειρηματίες της, στους αγρότες της, στους μικροεπενδυτές ΑΠΕ, στους πολίτες της και στις Ενεργειακές τους Κοινότητες.

Σ΄ αυτή τη Περιφέρεια, μας καλούν να συζητήσουμε το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ….

Ένα Πρόγραμμα δηλαδή, που προβλέπει το πώς, πέντε μεγαλοόμιλοι που κερδίζουν δις € από τη γη μας, που επένδυσαν με χρήμα που πήραν από τα δικά μας κοινοτικά προγράμματα, θα μας πουλήσουν με πολλαπλάσιο κόστος, το δωρεάν ήλιο και αέρα.

Μέσα από το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ οι 13 Περιφέρειες και οι 332 δήμοι, οι ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ θα μειώσουν λέει το κόστος τους κατά 150εκ ευρώ ( συνέντευξη υφυπουργού 30/4/2024 https://www.in.gr/2024/04/30/politics/aftodioikisi/sdoukou-pos-tha-leitourgisei-programma-apollon/amp/)

Και θέλουν να συζητήσουμε γι αυτό, σε μια Περιφέρεια που μόνο οι τρεις Τηλεθερμάνσεις της έχασαν σε λίγα χρόνια με το βίαιο κλείσιμο των μονάδων πάνω από 200εκ ευρώ και για τις οποίες ακόμα αρνούνται να δώσουν βιώσιμη λύση.

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να επιδοτήσουν αυτό το ολιγοπώλειο των ΑΠΕ, στο όνομα μιας κοινωνικής πολιτικής

Μας καλούν να συζητήσουμε για το Πρόγραμμα Απόλλων, αυτοί που δεν έφεραν προς συζήτηση το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο, ως όφειλαν εκ του Νόμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το έκαναν για να νομιμοποιήσουν στα μουλωχτά και εκ των υστέρων το έγκλημα των ανεξέλεγκτων ΑΠΕ. Αυτοί μας θυμήθηκαν τώρα να συζητήσουμε το πρόγραμμα Απόλλων!

Εμείς τον θεσμικό διάλογο δεν τον αρνηθήκαμε ποτέ.

Όμως σε τραπέζια άτυπα δεν συζητάμε τα μείζονα ζητήματα της Περιφέρειας μας.

Πολύ περισσότερο δεν συζητάμε αλα καρτ….

Είμαστε Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερωνόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε

Εκεί, με διευρυμένη σύνθεση, σας καλούμε να φέρετε, πρώτα το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο όπως ορίζει ο Νόμος και μετά να συζητήσουμε και το πρόγραμμα Απόλλων, μαζί με το θέμα της παραχώρησης ηλεκτρικού χώρου κατ΄ εξαίρεση στη Δυτική Μακεδονία, μαζί με τη χρήση Γης των Ορυχείων, τις αποκαταστάσεις εδαφών, τη βιώσιμη λύση για τις Τηλεθερμάνσεις της, τις Μετεγκαταστάσεις, τα προβλήματα των αγροτών και των επιχειρήσεων και μαζί το σύνολο των καυτών θεμάτων που προκάλεσε η βίαιη Απολιγνιτοποίηση.

Ζεμπιλιάδου Γεωργία

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.