¨ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Ερώτηση για τη συντήρηση του πέτρινου γεφυριού της Τ.Κ. Καστανιάς



Κοζάνη 17-7-2024

Προς : Περιφερειαρχη κ. Γεώργιο Αμανατίδη

Κοιν : Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης κο Βύζα Κ.

Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κο Γκοβεδάρο Χ.

 

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ

Το πέτρινο γεφύρι στην Τ.Κ Καστανιάς – Όρια Νομού επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας είναι κομμάτι της παλιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και χτίστηκε τη δεκαετία του ΄50. Με την καινούργια χάραξη ο εν λόγω δρόμος δεν συντηρήθηκε, έχει παραμεληθεί και σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, επειδή η Γέφυρα είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σερβίων, η συντήρησή της πλέον, φαίνεται να περνάει από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Έπειτα από ενημέρωση που είχαμε από δημότη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή, σχετικά με την επικινδυνότητα της Γέφυρας, πραγματοποιήσαμε επιτόπια αυτοψία και διαπιστώσαμε, ότι πράγματι η γέφυρα χρειάζεται επειγόντως σωστικές παρεμβάσεις.

Το κατάστρωμά της έχει ρωγμές, τα τσιμεντένια στηθαία της έχουν αλλοιωθεί και το κυριότερο, τα πέτρινα βάθρα της έχουν υποστεί σημαντικές ρωγμές με αποκόλληση ακρογωνιαίων λίθων.

Επειδή ο δρόμος αυτός βρίσκεται σε κανονική κυκλοφορία εξυπηρετώντας τους κτηνοτρόφους ( και όχι μόνο ) της περιοχής, ο κίνδυνος να υπάρξει ατύχημα είναι ορατός και η παρέμβαση, σε συνεννόηση με το Δήμο Σερβίων, πρέπει να είναι άμεση.

Για την αποκατάστασή των ζημιών της, κατά την άποψη μας, πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική με το Δήμο και στο πλαίσιο αυτής να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και το έργο της συντήρησης της εν λόγω Γέφυρας.

Με βάση τα παραπάνω και σε εφαρμογή του άρθρου 16 του Πρότυπου Κανονισμού του Π.Σ, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας της Γέφυρας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.