Στις γειτονιές του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τους Κ. Τριανταφυλλίδη, Β.Ίκαρη & Δ. Κανέλλο στο Φιλοπρόοδο



Από το 1963, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γράφει τραγούδια και ζωγραφίζει στις καρδιές μας.

Οι στίχοι του ολάνθιστες, ασβεστωμένες γειτονιές με ήρωες ανθρώπους της καθημερινής ζωής, του έρωτα και της αγάπης.

Φέτος το καλοκαίρι, με αφετηρία αυτές τις γειτονιές  ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Δημήτρης Κανέλλος θα τραγουδήσουν τους στίχους του Λ. Παπαδόπουλου σε κάθε μουσική γωνιά στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας από την «Καισαριανή» και την «Οδό Αριστοτέλους» , ο Λευτέρης Παπαδόπουλος  μας έχει ταξίδεψε παντού. Βρεθήκαμε «στον Μόλυβο, στη Μυτιλήνη», «στο Πήλιο, στην Αργαλαστή» στην «Τζαμάικα», στη «Μαδρίτη».  Συνοδοιπόροι με ένα «Άγαλμα» συναντήσαμε τον «Κουταλιανό», τον «Σεβάχ τον Θαλασσινό», το «Ανεστάκι», το «Κορίτσι με τα παντελόνια», αλλά και τον «Ανθρωπάκο»  που διαμαρτύρεται «για δε μ’ αφήνετε ήσυχο» ενώ πιο κάτω με άλλη θωριά, συμβουλεύει, «έχε το νου σου στο παιδί».

Μέσα στα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου συναντάμε ιστορίες αγγέλων, τρυφερών μανάδων, ποιητών και αρχηγών. Περπατάμε σε στράτες που «βρέχει φωτιά» και μετά με ένα «δελφίνι» γυρίζουμε όλο τον κόσμο, φτάνοντας εκεί που λάμπουν «όλες του κόσμου οι Κυριακές».

Με σεβασμό και απέραντο ενθουσιασμό για το έργο ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες στιχουργούς, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Βιολέτα Ίκαρη, και ο Δημήτρης Κανέλλος τραγουδούν τον λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου πάνω στις μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Λοΐζου, του Μίμη Πλέσσα, του Γιάννη Σπανού, του Απόστολου Καλδάρα, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Χρήστου Νικολόπουλου αλλά και του Ζουλφί Λιβανελλί και του Μίκη Θεοδωράκη.

Τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική επιμέλεια έχει ο συνθέτης, πιανίστας και μαέστρος της Ορχήστρας «Ρυθμός»,  Νίκος Χιώτογλου. Μαζί του οι μουσικοί Μιχάλης Καζάνας μπουζούκι, Βαγγέλης Χάνος μπάσο, Άγγελος Τσιριγωτάκης τύμπανα, Ρίτα Ζωβοϊλη κανονάκι, Ραφαήλ Μέτα κιθάρα.

 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, στις 9:30 το βράδυ, στην Κερασιά από κάτω

 

Ώρα προσέλευσης 9.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. ακριβώς

 

Γενική είσοδος 12 ευρώ (περιλαμβάνεται μπύρα ή κρασί ή αναψυκτικό).

 

Χορηγοί:

  • ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ»
  • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ «ΡΩΞΑΝΗ»
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΧΩΒΙΤΗΣ – JOYSTERS
  • ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.