“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές



Το θέμα του οικισμού της Αχλάδας το θέσαμε κατά προτεραιότητα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας.

Ο Περιφερειάρχης μας διαβεβαίωσε ότι για το θέμα έκανε ήδη σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τους εμπλεκόμενους φορείς και ότι έθεσε τα ζητήματα της Αχλάδας στο Υπουργείο Προφανώς τα όσα συζητήθηκαν δεν καθησύχασαν τους κατοίκους της Αχλάδας, που ζητούν λύσεις συγκεκριμένες και άμεσες.

Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πλέον οριακές.

Το χωριό έχει σπάσει σε κομμάτια. Ζητούν το αυτονόητο. Να μεταφερθούν και να στήσουν το χωριό τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Μέχρι τότε να δοθούν ενδιάμεσες λύσεις που θα κάνουν ανεκτή τη διαβίωση τους και θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία που κινδυνεύει.

Η γη κάτω από τα πόδια τους σκάβεται και ο λιγνίτης μεταφέρεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα όπου καίγεται. Ζουν με την ρύπανση του ορυχείου και τους ρύπους της καύσης για να κερδίζουν λίγοι σε βάρος τους.

Το δίκιο είναι με το μέρος τους και για άλλη μια φορά ως παράταξη είμαστε δίπλα τους, στον αγώνα να ακουστεί η φωνή τους και να δοθούν λύσεις .

Αλέξανδρος Ακριτίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.