Έκκληση για ορθή χρήση νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα



Ο Δήμος Σερβίων απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλους τους δημότες για την ορθολογική χρήση του νερού, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην περιοχή μας. Ο καύσωνας που διανύουμε προκαλεί αυξημένη κατανάλωση νερού, γεγονός που ασκεί πίεση στο σύστημα ύδρευσης του Δήμου.

Για να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για όλες τις ανάγκες, παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

  • Περιορίστε το πότισμα των κήπων και των χλοοτάπητων: Προτιμήστε το πότισμα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μειώσετε την εξάτμιση.
  • Αποφύγετε το πλύσιμο αυτοκινήτων: Χρησιμοποιήστε νερό μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες καθαρισμού.
  • Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν: Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.
  • Ενημερώστε για διαρροές: Εάν παρατηρήσετε διαρροές σε δημόσιους χώρους, ενημερώστε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η συνεργασία σας θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της επάρκειας νερού για τον δήμο μας και θα βοηθήσει να περάσουμε τον καύσωνα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.