«Σ’ Αγαπώ Μέχρι Θανάτου»: Βράδυ Τετάρτης στην αυλή του Φιλοπρόοδου Κοζάνης



Με την εξαιρετική μαύρη κωμωδία «Σ’ Αγαπώ Μέχρι Θανάτου» (A New Leaf, 1971), ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές του αυτή την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2024. Σε σκηνοθεσία της Ιλέιν Μέι, πρωταγωνιστούν οι: Γουόλτερ Ματάου,Τζακ Γουέστον, Ιλέιν Μέι, Γουίλιαμ Ρέντφιλντ, Ρενέε Τέιλορ, Ντόρις Ρόμπερτς, Τζέιμς Κόκο κ.α.

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. ακριβώς.

Ένας αμετανόητος playboy, όλο εκλεκτικά, πανάκριβα γούστα και ακριβές συνήθειες, χρεοκοπεί. Η μόνη περίπτωση να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του, είναι να παντρευτεί μια πλούσια νύφη μέσα σε 6 εβδομάδες, ειδάλλως ο χαιρέκακος, ζάμπλουτος θείος του θα του πάρει και τα τελευταία του υπάρχοντα. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ντροπιαστικά άγνωστης σήμερα Μέι είναι μια καλόψυχη μεν, συντριπτική δε σάτιρα του ανδρικού χαρακτήρα, καθώς και των συνεπειών που έχει μια τυπική ανδρική συμπεριφορά. Με έναν απαράμιλλο Ματάου στην ακμή του ερμηνευτικού του τρόπου, την ίδια την Μέι, άφοβη πραγματικά, στον ρόλο της ανέλπιδα αδέξιας νύφης, ένα σενάριο εύγλωττο και φλεγματικό και μια σκηνοθεσία που προκρίνει θεσπέσια τις δικές της προτεραιότητες, να μια (ακόμα) ταινία της εποχής που οφείλεται να ανακαλυφθεί.

Η Ελέιν Μέι είναι αξιολάτρευτη στο ρόλο της ντροπαλής βοτανολόγου η οποία ερωτεύεται έναν αμετανόητο προικοθήρα (Γουόλτερ Ματάου) και πέφτει με τα μούτρα σε μια ανειλικρινή σχέση που μπορεί να την οδηγήσει μέχρι και στο θάνατο. Η Μέι επανασυστήνεται στο κοινό που την είχε γνωρίσει σαν έναν από τους πιο λαμπρούς, παρότι διάττοντες αστέρες του stand up, γράφοντας και σκηνοθετώντας μια από τις επιτυχημένες κωμωδίες του Νέου Χόλιγουντ, κόντρα στις πιέσεις των παραγωγών. Μισό και πλέον αιώνα μετά, το «Σ’ Αγαπώ Μέχρι Θανάτου» παραμένει μια συντριπτική σάτιρα για το πρότυπο του αρσενικού πρωταγωνιστή, ένα εγκληματικά παραγνωρισμένο φιλμ, αλλά και μια γλυκόπικρη στιγμή κάτω από το πορφυρό ηλιοβασίλεμα.

Η ταινία κατά την αρχική της κυκλοφορία είχε πολύ καλές κριτικές. Ωστόσο, παρά τις πολλές διακρίσεις και τις υποψηφιότητες για βραβεία, το «Σ’ Αγαπώ Μέχρι Θανάτου» τα πήγε άσχημα στο box office και παραμένει ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό

Το 2019, η ταινία επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική»

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις 9:30 μ.μ., ακριβώς.

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 9:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.