ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Συνάντηση εθελοντριών και εθελοντών με το Δήμαρχο Κοζάνης Κοκκαλιάρη



Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, μια ομάδα εθελοντών/τριών της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης συναντήσαμε, στο γραφείο του, το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Κοκκαλιάρη και είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τις δράσεις υποστήριξης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά και για τις δράσεις ενός ανοιχτού κοινωνικού χώρου, που αναπτύσσουμε τα τελευταία 17 χρόνια παρουσίας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κοκκαλιάρης στάθηκε και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην ενημέρωση των δυο νέων, για τις δράσεις που αναπτύσσει η ομάδα τους SAN Team (Street Art Neighborhoods), η οποία μέσω της τέχνης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προσπαθεί να αναδείξει υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης και να εμπλέξει τη γειτονιά στην αναβάθμιση τους.

Στη συνάντηση, μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Κοκκαλιάρη για τις επόμενες δράσεις που ετοιμάζουμε αναφορικά για τις νέες και τους νέους, αλλά και για τις πολιτικές που θα πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να συγκρατηθεί η διαρροή νέων ανθρώπων από την περιοχή μας, ζητώντας, παράλληλα, τη στήριξη του Δήμου Κοζάνης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, είχε το γεγονός πως σε πάρα πολλές από τις δράσεις αυτές υπήρξε ταύτιση, καθώς ο Δήμαρχος ανάφερε πως εντάσσονται στα επόμενα άμεσα σχέδια του Δήμου, για τη νέα γενιά.

Θεωρώντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αφουγκράζεται και να συνεργάζεται με τους φορείς της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Κοζάνης για τη συνάντηση αυτή και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αυτή τη φορά, ώστε να δει από κοντά και σε πλήρη εξέλιξη τις δράσεις μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.