Χ. Δούκας: ‘Η Κοζάνη όμηρος σε μια μετάβαση η οποία μοιάζει με συνθήκη αδιεξόδου για τους πολίτες’ – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, για να μπορούμε να ξανά φτιάξουμε το κόμμα μας, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τη χώρα μας”, υπογράμμισε από την Κοζάνη  ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του, για την ηγεσία της παράταξης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος αναφέρθηκε στην εικόνα που επικρατεί και στον στόχο του αναπτυξιακού μοντέλου ” έχουν καταστήσει την Κοζάνη όμηρο σε μια μετάβαση η οποία μοιάζει να είναι μια συνθήκη αδιεξόδου για τους πολίτες”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “άδικη και βίαιη” τη μετάβαση, ενώ τόνισε πως η περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τις συνθήκες της μετάβασης.

“Έχω έρθει στην περιοχή σας από την αρχή της κρίσης για την απολιγνιτοποίηση, η οποία τελικά έχει σαν στόχο να έρθει το φυσικό αέριο και να δημιουργήσει ερημοποίηση στον κόσμο και βεβαίως ακόμη και οι ΑΠΕ όπως ενσωματώθηκαν ήταν και αυτές για λίγους όταν ο Δήμος και οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να βάλουν ένα μικρό φ/β στη στέγη τους και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τα χρησιμοποιήσουν. Και είναι το παράδειγμα αυτό εδώ της περιοχής σας και η συνθήκη με την οποία γίνεται η μετάβαση ακριβώς το πρόβλημα της χώρας. Το αναπτυξιακό μοντέλο αφορά τους λίγους, μια υπερσυγκεντρωση πλούτου και όλοι οι υπόλοιποι παίρνουμε πολύ λίγα έως και τίποτα και αφορά και κάτι άλλο τα συμφέροντα έχουν κλειδώσει τον χώρο της ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς και έχουν απαξιώσει τη συνολική προσπάθεια ακόμη και του πρωτογενή τομέα “.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τη διαφωνία του με την σημερινή ηγεσία του κόμματος και αναφέρθηκε σε θέματα για τα οποία – κατά τη γνώμη του – το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ξεκάθαρη θέση, όπως η δημόσια και δωρεάν παιδεία σε αντίθεση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η προστασία του ΕΣΥ απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και ο γάμος των ομοφυλοφίλων.

“Υπήρξε σύγχυση σε αυτά τα θέματα… Γίναμε αχταρμάς και μπερδευτήκαμε”.

Στη συνέχεια ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να διαλέξει στρατόπεδο και να προχωρήσει σε συγκρούσεις με τα κατεστημένα συμφέροντα, υπερασπιζόμενο τις αρχές και τις αξίες του, αλλά και την κοινωνία. “Να πούμε ξεκάθαρα με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε”.

“Εμείς θέλουμε δημοκρατική ανατροπή, θέλουμε να ηγηθεί η λογική και το μοντέλο διακυβέρνησης που είναι άνισο, άδικο, βίαιο και για αυτό πρέπει να παλέψουμε”.

Ο κ. Δούκας απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, δεσμεύτηκε πως θα έχουν λόγο και ρόλο στα όργανα “με συνθέσεις συμμετοχή και συλλογική ευθύνη”.

Έκλεισε τον λόγο του καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητά του στις 6 Οκτωβρίου για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής.

” Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης. Πάμε μαζί!”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο καφέ  “El Barrio”, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, στελέχη της παράταξης από την περιοχή, πρώην πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, φίλοι και υποστηρικτές του κόμματος.

Επιπρόσθετα πριν από την ομιλία του, ο κ. Δούκας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρη, στο Δημαρχείο.

Η απολιγνιτοποίηση, ο πρωτογενής τομέας και τα αυτοδιοικητικά προβλήματα ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντησή τους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.