‘Ξεσήκωσε’ τον κόσμο για χορό η Banda Entopica στον Κρόκο Κοζάνης – Απολαυστική βραδιά στα χρώματα της παράδοσης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η Banda Entopica ξεσήκωσε τον κόσμο, παρασύροντάς τον σε έναν μεγάλο χορό, με πολλή παραδοσιακή μουσική, το βράδυ της Παρασκευής12 Ιουλίου, στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στον Κρόκο Κοζάνης. 

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εθιμικός-Φυσιολατρικός-Ιππικός- Περιβαλλοντικός- Οδοιπορικός Σύλλογος, Κρόκου, ο ‘ΕΦΙΠΟΣ’, για να ζήσει σε ένα όμορφο μέρος μέσα στη φύση, μια βραδιά στα χρώματα της παράδοσης.

Οι μουσικοί της μπάντας μέσα από ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής από κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι, ταξίδεψαν τον κόσμο στα ακούσματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου δημιουργώντας  έναν συναρπαστικό συνδυασμό χορευτικών τραγουδιών, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις δικές τους μουσικές συνθέσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Η Banta Entopica μετρά 6 χρόνια παρουσίας στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ξεκίνησε την πορεία της απο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της, περιοδείες σε πόλεις και γωνιές της Ελλάδας, καθώς και τη συμμετοχή της σε διάφορα φεστιβάλ.

Την μουσική πανδαισία των τραγουδιών έπλεξαν οι μουσικοί:

Φίλιππος Φασούλας κλαρίνο και φωνή

Βασίλης Μαλεγκάνος: κρουστά και φωνή

Νίκος Φουτάκης: ακορντεόν

Γεωργία Παλαπαΐδου: Φωνή

Δημήτρης Χαυλίδης: Τρομπέτα

Αργύρης Καραγκούνης: Τρομπέτα

H δεύτερη  μέρα των εκδηλώσεων θα φιλοξενήσει το συγκρότημα “Κούπες”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο “ΕΦΙΠΟΣ”, με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ΠΕ Κοζάνης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.