Πρόκριση με Over για τον Τζόκοβιτς



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ήδη κεντυμένο στα ρούχα του τον αριθμό 25. Δύο νίκες μακριά από το τρόπαιο στο Γουΐμπλεντον βρίσκεται ο Σέρβος, που αν προκύψει θα είναι το 25ο Γκραν Σλαμ του και θα συνιστά ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Διαβάστε ακόμη: Πότε ξεκινάνε οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024;

Ήταν πολύτιμες οι τέσσερις μέρες χωρίς αγώνα και αφοσίωση αποκλειστικά στην προπόνηση για τον Τζόκοβιτς. Ο τραυματισμός του Ντε Μινόρ, του επέτρεψε να προκριθεί χωρίς να ιδρώσει στα ημιτελικά και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Μουζέτι. Ο παίκτης – έκπληξη του τουρνουά είναι ο Ιταλός. Εξαιρετικός τα τελευταία χρόνια στη χωμάτινη επιφάνεια, όμως πλέον δείχνει τις ικανότητές του και στο γρασίδι.

Το σερβίς του είναι απειλητικό, αν βρει ρυθμό γίνεται «ξερό» και δυσκολεύει πολύ τον αντίπαλο. Βέβαια, ο Τζόκοβιτς παραμένει ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα εμφανίσει αντιστάσεις. Αν ο Μουζέτι έπρεπε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του, αυτό θα ήταν να περιορίσει τις μεταπτώσεις. Μόλις στα 22 του χρόνια, είναι ικανότατος, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης. Μέχρι τώρα έχασε δύο σετ από τον Νταρντέρι και ένα με Κομεσάνα, Λεστιέν και Περικάρ. Ο Τζόκοβιτς αν δε βρεθεί σε κακή μέρα θα νικήσει και δεν αμφισβητείται ο φαβοριτισμός του (1.12 – 6.30).

Ενδιαφέρον έχει αν θα προκριθεί με ευκολία ή αν θα συναντήσει προβλήματα, όπως την τελευταία φορά με τον Ιταλό. Πριν ενάμισι μήνα, στους «32» του Γαλλικού όπεν ο Σέρβος νίκησε με 7/5, 6/7, 2/6, 6/3, 6/0. Συνολικά έπαιξαν 46 γκέιμ, με τον Τζόκοβιτς να αποδίδει μέτρια στα τρία πρώτα σετ, αλλά να αντιδρά και να ελέγχει τον αγώνα απόλυτα στη συνέχεια, όταν ο κατά 15 χρόνια νεότερος αντίπαλός του δεν είχε πια δυνάμεις!

Ο Μουζέτι θα έμαθε πολλά από αυτό το ματς. Βρίσκεται πλέον σε υψηλό επίπεδο και πιθανότατα θα είναι ξανά ανταγωνιστικός. Νίκη του Τζόκοβιτς, ίσως με 4 σετ και over στα γκέιμ.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.