Ο Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην στάση εργασίας την Τετάρτη 17/7



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα σχέδια Υποβάθμισης των ΔΟΥ της Περιφέρειας και στη Συλλογική Στοχοποίηση Εργαζομένων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, ως απάντηση στα προωθούμενα σχέδια υποβάθμισης των ΔΟΥ της περιφέρειας, την προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 :30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 17.7.2024 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις υπηρεσίες μας. Η στάση εργασίας στις 17 Ιουλίου, έρχεται ως συνέχεια της πετυχημένης στάσης εργασίας και συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαΐου από το Σύλλογο Βοιωτίας – Εύβοιας σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, όπου διατρανώθηκε από όλους τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενους των νομών Εύβοιας και Βοιωτίας ότι δεν θα δεχθούν την κατάργηση-υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας, καθώς επίσης και της πανελλαδικής στάσης εργασίας της 6/6/2024.

Τα όποια φαινόμενα διαφθοράς αποκαλύπτονται είναι απόλυτα καταδικαστέα και ως κλάδος απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δε μπορεί όμως να «αξιοποιούνται» τέτοια, μεμονωμένα περιστατικά για να τιμωρείται συλλήβδην ο κλάδος, οι χιλιάδες έντιμοι και ευσυνείδητοι εφοριακοί υπάλληλοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Χαλκίδας και την απόδοση ευθυνών, αλλά και ότι δεν θα επιτρέψουμε τα γεγονότα αυτά να γίνουν αφορμή συνολικής στοχοποίησης του κλάδου, καθώς και ”δικαιολογία” για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιφέρειας.

Η επιλογή αυτή της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, να κεντρικοποιήσει την ΔΟΥ Χαλκίδας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, στοχοποιεί συνολικά τον κλάδο και θίγει την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων (και των οικογενειών τους) ,εκθέτοντάς τους σε καθημερινό κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Στοχοποιούνται και κινδυνεύουν εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με υποαμειβόμενες υπερωρίες και σε κάποιες περιπτώσεις με τη χρήση ιδίων μέσων (π.χ. αυτοκίνητα).

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς… Με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των Συνδικαλιστικών Οργάνων του κλάδου μας, προχωράμε στην προκήρυξη Στάσης Εργασίας την 17/7/2024 στον Σύλλογό μας.

Απαιτούμε…

Την άμεση διαλεύκανση των όποιων φαινομένων διαφθοράς και την άμεση απόδοση ευθυνών. Είναι αδιανόητο υποθέσεις που… ”λιμνάζουν”, να χρησιμοποιούνται ως πεδίο στοχοποίησης του συνόλου των εργαζομένων.
Να σταματήσουν – ακυρωθούν οι αλλαγές στη ΔΟΥ Χαλκίδας οι οποίες φέρουν τα χαρακτηριστικά των… ”αντιποίνων” απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων. Να παραμείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας ως ΔΟΥ Α τάξης, με το σύνολο των αντικειμένων.
Να υπάρξει Δημόσια Δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας και της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ, μέσω της αφαίρεσης ή κεντρικοποίησης αντικειμένων.
4 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στη ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην επιχειρούμενη «δολοφονία χαρακτήρων» μας ως Εφοριακοί!

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

11:30 πμ ΜΕ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΝΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.