Ορκωμοσία αποφοίτων του ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη ακαδ.έτους 2023-2024



Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 η τελετή αποφοίτησης των 284 αποφοίτων του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του ετησίου Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη για το ακαδ. έτος 2023-2024.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγήτρια, κα. Αναστασία Σωτηροπούλου η οποία στην κύρια ομιλία της εξήρε το επιστημονικό έργο το οποίο επιτελείται στα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη και απηύθυνε, στους Αποφοίτους, προτροπές – οδηγούς για μία επιτυχημένη υπηρεσία στο Ελληνικό Σχολείο του σήμερα και του αύριο. Οι προτροπές, βρίθουσες επιστημονικής αλλά και εμπειρικής τεκμηρίωσης αναφέρονταν σε σπουδαία παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και σε στάσεις και συμπεριφορές προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Κοζάνης, Καθηγητής ΠΔΜ, Παναγιώτης Κυράτσης, κατά την προσφώνησή του, αφού προηγουμένως συνεχάρη τους/τις αποφοίτους, τονίζοντας το ουσιαστικό, ποιοτικό αντίκρισμα του πιστοποιητικού που λαμβάνουν από ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο επενδύει διαχρονικά στην ποιότητα, ανταποκρινόμενο στις δυναμικά μεταβαλλόμενες εξελίξεις της εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια δόθηκαν και στους οικείους των αποφοίτων για τη διαρκή τους στήριξη. Αρωγοί για ακόμη μία φορά τόνισε πως ήταν η Διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, το διδακτικό προσωπικό και η γραμματεία του Προγράμματος στην Κοζάνη, κα. Σταθοπούλου Λίνα και κα. Τσιάμη Σούζη.

Ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης που στεγάζεται η σχολή, κ. Μιχαήλ Παππά για την άψογη συνεργασία, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Αφού συνεχάρη τους αποφοίτους, επικαλούμενος την Ιθάκη του Καβάφη τόνισε τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν στο σύντομο ταξίδι τους με τις οποίες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία στην επαγγελματική τους πορεία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και στην ανανέωση του εξοπλισμού των εργαστηρίων με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στην κατάμεστη αίθουσα, εκτός των 284 αποφοίτων και των επισήμων προσκεκλημένων παρευρέθηκαν πάνω από 800 προσκεκλημένοι και συνοδοί, οι οποίοι μέσα από ένα ευχάριστα συναισθηματικό κλίμα ευχήθηκαν στους αποφοίτους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Πιστοποιητικών στους Αποφοίτους και ένα κέρασμα για όλους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.