“Μαζί για την Κοζάνη”: «Ο κ. Μαλούτας κατηγορεί την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη για παραπλάνηση όταν ο ίδιος εξειδικεύεται σε αυτό!»



Επειδή μέσα σε έξι μήνες θητείας η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη άρχισε ήδη να παράγει έργο, το οποίο καθημερινά οι πολίτες το βλέπουν να γίνεται πράξη, έχει θορυβήσει όπως φαίνεται όλους εκείνους που άφησαν πίσω τους έναν κυκεώνα προβλημάτων στον Δήμο Κοζάνης.

Ωστόσο, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες για τα μεγάλα λάθη, τις εγκληματικές παραλείψεις, τις αναγνωρισμένες αστοχίες, τις τραγικές καθυστερήσεις, την πλήρη αδιαφορία και την αναχρονιστική τους νοοτροπία, εμφανίζονται, δυστυχώς, αμετανόητοι και αλαζόνες.

Αλαζονεία, η οποία εκπορεύεται από την έλλειψη ψυχραιμίας που άρχισε ήδη να τους διακατέχει.

Η “Ενότητα” έχει το θράσος να επικαλείται με ανακοίνωσή της ότι επί της ουσίας, η κρίσιμη χρηματοδότηση για το κομβικό έργο της διασύνδεσης των Τηλεθερμάνσεων είχε εξασφαλιστεί, στη δική της αυτοδιοικητική περίοδο.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια καθώς η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας εγκρίνεται η δημόσια δαπάνη άρα και η πραγματική εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ελήφθη λίγες μέρες πριν και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 και αφού είχε προηγηθεί η αποστολή του σχετικού τεχνικού δελτίου, τον Φλεβάρη του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η “Ενότητα” αποφεύγει να μιλήσει για τον κρίσιμο όρο της ιδίας συμμετοχής που απαιτείται, για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου.

Γιατί άραγε;

Μήπως επειδή δεν έπραξαν τίποτα απολύτως τα χρόνια της θητείας τους για το φλέγον αυτό θέμα, ως όφειλαν;

Μήπως επειδή ζητήματα «τα άφηναν κάτω από το χαλί», όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος και κορυφαίο στέλεχος της “Ενότητας” Ζήσης Μάρας;

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει να διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος, για την εξασφάλιση των απαραίτητων εκείνων κονδυλίων που απαιτούνται για τη διασύνδεση των Τηλεθερμάνσεων.

Άλλωστε, η πρόσφατη υπουργική απόφαση συνηγορεί και τη σταθερότητα που επήλθε πια σε αυτό το θέμα.

Κλείνοντας, επειδή ο κ. Μαλούτας μας κατηγορεί για παραπλάνηση, πρέπει να του θυμίσουμε ότι αυτόν τον τομέα, τον γνωρίζει άριστα.

Υπενθυμίζουμε μερικές από τις αλήστου μνήμης στιγμές του τέως Δημάρχου όπως η κοροϊδία του προς τους αγρότες του Δρεπάνου για το θέμα του Ζευγαρολίβαδου, η υποκρισία του στην επίμαχη υπόθεση των φωτοβολταϊκών της Καλαμιάς αλλά και τα μπρος-πίσω του για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, η οποία όπως έλεγε θα ολοκληρώνονταν επί ημερών του.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την “Ενότητα” ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς πρόγραμμα και δουλειά κάτι που η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη αποδεικνύει κάθε μέρα που περνά, τόσο στα καθημερινά όσο και στα μεγάλα ζητήματα και πάντα σε ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία με τους δημότες.

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού

«Μαζί για την Κοζάνη»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.