Ένταξη πράξης διασύνδεσης Τηλεθέρμανσης: Όταν μία υποχρέωση της πολιτείας που καθυστέρησε, βαφτίζεται επιτυχία για την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη



Η από 8-7-2024 απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα “Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027” η πράξη «Διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το ενιαίο διασυνδεδεμένο σύστημα Τηλεθερμάνσεων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου» αποτελεί μία αναμενόμενη και υπεσχημένη εξέλιξη από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αποφάσισε μονομερώς την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και την αλλαγή του σημείου τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Η ΔΕΥΑΚ θεωρώντας αυτή την απόφαση δεδομένη έχει δημοπρατήσει εδώ και μήνες το αντίστοιχο έργο με αποτέλεσμα να αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης το επόμενο διάστημα. Είναι εξάλλου γνωστό ότι δεν είναι εφικτό να δημοπρατηθεί κανένα έργο χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση επομένως η συγκεκριμένη απόφαση μπορούμε να πούμε πως απλά άργησε.

Αυτό που αποτελούσε και αποτελεί δίκαιο αίτημα του Δήμου Κοζάνης για την συγκεκριμένη πράξη είναι, όπως συχνά έχει αναφέρει και ο κ. Δήμαρχος, η κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που καλείται να συνεισφέρει η ΔΕΥΑΚ για το έργο της διασύνδεσης του συστήματος τηλεθέρμανσης, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλιστεί.

Άρα οι διθυραμβικές και προκλητικές ανακοινώσεις μάλλον αφορούν την τόνωση του ηθικού της Δημοτικής Αρχής αφού φαίνεται πως γράφονται με παραπλανητική πρόθεση από άτομα ελλιπούς γνώσης των δεδομένων αλλά και των σχετικών διαδικασιών, φαινόμενο συνηθισμένο στη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη. Αναμένουμε επομένως να εξασφαλιστούν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ της ίδιας συμμετοχής και να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης με τιμές προσιτές για τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης όπως είναι το σωστό και δίκαιο. Η επίτευξη αυτών των στόχων αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και όχι αφορμή ανούσιων πανηγυρισμών.

Σχετικά με τις υπόλοιπες κορώνες της σχετικής ανακοίνωσης δεν θα σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερο, ο καθένας κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του και για την ώρα από την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη βλέπουμε μόνο λόγια και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις με την κανονικότητα να βαφτίζεται επιτυχία. Αυτό όμως που μπορούμε σίγουρα να υποσχεθούμε είναι ότι η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» θα συνεχίσει να ασκεί τον ρόλο της με συνεπή, υπεύθυνη, στοχευμένη και καλόπιστη αντιπολίτευση, εάν αυτό ενοχλεί την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη είναι δικό της πρόβλημα και όχι δικό μας.

Κοζάνη 11/07/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.