Τα “κόκκινα” σημεία που εμποδίζουν την υπογραφή σύμβασης παροχής θερμικής ενέργειας με τη ΣΗΘΥΑ – Τι ανέφεραν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ο Διευθυντής της τηλεθέρμανσης – Δείτε το βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Στα  “κόκκινα” σημεία που καθυστερούν τη υπογραφή της σύμβασης με το ΣΥΘΥΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης στην συνέντευξη τύπου,το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου, στο κτίριο της ΔΕΥΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ματιάκης ανέφερε τα σημεία που καθυστερούν την υπογραφή της σύμβασης είναι η επιβάρυνση του κόστους των ρυπών, που θα ανέρχονται σε 28 εκατ ευρώ το 2027 και η επιχείρηση δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, “είναι απαίτηση μας να απομειωθεί αυτό το ποσό και για να γίνει αυτό απαιτείται πολιτική απόφαση”, η απρόσκοπτη λειτουργία του Αγίου Δημητρίου και η  διασφάλιση παροχής θερμικής ενέργειας, μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το ΣΗΘΥΑ. Και το τρίτο σημείο, η τιμή της θερμικής ενέργειας, με την πρόταση” η τιμή που θα αγοράσει η ΔΕΥΑΚ να μην υπερβαίνει τα 30 με 35 λεπτά και δεν θα φτάνει πάνω από τα 60 με 65 στον καταναλωτή”.

Για αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο με φυσικό αέριο και στο θέμα που προκύπτει μετά το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας IV, αναφέρθηκε ο Διευθυντής της τηλεθέρμανσης, Βασίλης Πανούσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.