Κ. Βέττα: “Να προσμετρηθεί η εντοπιότητα για τις οκτάμηνες θέσεις εργασίας στην Δ.Ε.Η., είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους ανέργους της Π.Ε. Κοζάνης”



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, με θέμα «Κατάργηση κριτηρίου εντοπιότητας από προκηρύξεις της ΔΕΗ»

Η αναφορά βασίζεται σε σημερινή επιστολή που συνέταξαν και συνυπογράφουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ποντοκώμης, Μαυροπηγής και Κομάνου, σχετικά με την αυθαίρετη απόφαση της Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας να προκηρύξει θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνα), χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις που αφορούν την εντοπιότητα.

Στην επιστολή, ζητείται η απόσυρση της συγκεκριμένης προκήρυξης, καθώς αίρεται μια μακρόχρονη και εύλογη συνθήκη που μοριοδοτούσε του ανέργους της Π.Ε. Κοζάνης.

Όπως τονίζεται, ήταν το ελάχιστο αντιστάθμισμα από την πλευρά της Δ.Ε.Η. για τη μακρόχρονη εκμετάλλευση των λιγνιτικών πόρων της περιοχής, ειδικά για τους νέους των υπό μετεγκατάσταση οικισμών.

Όπως ανέφερε η κ Βέττα το αίτημα των προέδρων είναι δίκαιο, καθώς οι άνεργοι της Π.Ε. Κοζάνης -οι οποίοι αυξάνονται με δραματικούς αριθμούς και καταφεύγουν μαζικά σε λύσεις εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης- δικαιούνται ειδικής μέριμνας, ακριβώς για να απορροφηθούν, όσο είναι δυνατόν, οι κλυδωνισμοί από την βίαιη και άτακτη απολιγνιτοποίηση και την απαξίωση της περιοχής.

Ως εκ τούτου, με την ερώτηση της κ. Βέττα, τίθενται υπόψη του αρμόδιου Υπουργού και του Προέδρου της Δ.Ε.Η., τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και ζητείται η επιστροφή στο προηγούμενο, εύλογο καθεστώς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.