Επιστολή στις παρατάξεις “Δυναμικό ΤΕΕ ΔΜ” και “Νέα Πρόταση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας” από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών



Ενόψει της Ειδικής συνεδρίασης για εκλογή Προεδρείου Αντιπροσωπείας, Μελών και Προεδρείου Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα σας αποστέλλουμε επιστολή της παράταξής μας για ενημέρωση των συναδέλφων μηχανικών.

Προς: «Δυναμικό ΤΕΕ ΔΜ»

Θέμα:  Πρόταση συνεργασίας

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για συνάντηση, γεγονός που δεν συνάδει με τη λειτουργία και το πνεύμα συνεργασίας που θα έπρεπε να πηγάζει από όλες τις παρατάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ανεξαρτήτως της πρόθεσής σας για προγραμματική σύγκλιση και συνεργασία, θεωρούμε χρέος μας ως παράταξη να σας κοινοποιήσουμε την πρότασή μας, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους της προεκλογικής περιόδου, του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως της διάθεσης των μελών της παράταξής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας προτείνει το μοντέλο της ενιαίας διοίκησης. Δηλαδή, κάθε παράταξη που έχει συγκεντρώσει πάνω από 10% να εκπροσωπηθεί στα όργανα διοίκησης. Έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, για το αν το ΤΕΕ πρέπει να διοικείται μόνο από τον Πρόεδρο. Πάγια θέση μας είναι πως πρέπει να λειτουργούν όλα τα όργανα διοίκησης και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στη θέση του προέδρου, ούτε αποτελεί υποχρέωση η κατοχή της προεδρίας μόνο από μια παράταξη, δηλαδή την πρώτη, όπως εσείς ισχυριστήκατε σε όλη την προεκλογική περίοδο.

 

Γι’ αυτό και η πρόταση μας περιλαμβάνει εναλλαγή στη θέση του προέδρου και συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, ως πρώτη δύναμη, να έχει την προεδρία του τμήματος για τη μισή θητεία (24 Μήνες) και η υπόλοιπη να μοιραστεί στις άλλες δύο παρατάξεις με τον τρόπο που οι ίδιες θα επιλέξουν.

Επιπλέον, για τη λειτουργία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προτείνουμε οι θέσεις της Aντιπροσωπείας του τμήματος (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας) να κατανέμονται ως εξής: ο πρώτος να κρατήσει τη θέση του Προέδρου, ο δεύτερος του Αντιπροέδρου και ο τρίτος του Γραμματέα.

Σε ό,τι αφορά τις νομαρχιακές επιτροπές, προτείνουμε κάθε παράταξη να έχει την προεδρία σε έναν από τους υπόλοιπους 3 Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας.

Για τις μόνιμες επιτροπές, παρουσιάζουμε λίστα με 10 μόνιμες επιτροπές που θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να συσταθούν στη νέα περίοδο, και οι οποίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα και οι θέσεις τους θα αποτελούν άποψη της διοίκησης και κατ’ επέκταση του Τεχνικού Επιμελητήριου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

  1. Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης
  2. Επιτροπή Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  3. Επιτροπή Πολεοδομίας και Χωροταξίας
  4. Επιτροπή Υδάτινων Πόρων και Διαχείρισης Υδάτων
  5. Επιτροπή Τεχνολογίας και Καινοτομίας
  6. Επιτροπή Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων
  7. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης
  8. Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων και Ασφάλειας
  9. Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  10. Επιτροπή Νέων Μηχανικών και Επαγγελματικών Θεμάτων

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας και να συμβάλλετε στη διαμόρφωση μιας ενιαίας και αποτελεσματικής διοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος όλων των συναδέλφων μηχανικών και της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Για τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

Δυτικής Μακεδονίας

Κιάνας Μ. Στέργιος

Επικεφαλής

 

Προς:

«ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Θέμα:        Πρόταση Συνεργασίας

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Το 2019 πήραμε μια ιστορική απόφαση, παρόλο που οι εκλογές του ΤΕΕ/ΤΔΜ ανέδειξαν πρώτη δύναμη το Δυναμικό ΤΕΕ, οι παρατάξεις μας αποφάσισαν να συνεργαστούν και να αποδείξουν πόσο σημαντικό έργο μπορεί να επιτελεστεί, χωρίς προσωπικές ατζέντες και τακτικισμούς.

Στις εκλογές του 2024 οι μηχανικοί προσήλθαν στις κάλπες και, παρά το διχαστικό λόγο και τον στιγματισμό που προσπάθησαν να επιβάλουν ορισμένοι, η κάλπη έδειξε ότι οι συνάδελφοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Η δική μας αντίληψη και θέση είναι πως αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί και η συνεργασία δεν πρέπει να σταματήσει. Η επόμενη τετραετία θα δείξει πως και μπορούμε και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κλάδο μας και τους συναδέλφους μας. Οι κομματικές πεποιθήσεις του καθενός δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του τμήματος, το δείξαμε και θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Κανένα κόμμα δεν είναι πάνω από τον κλάδο και τους συναδέλφους μας. Ανεξάρτητα από το πού ανήκει ο καθένας πολιτικά, καταλαβαίνουμε ότι τα ζητήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου δεν αντιμετωπίζονται με κομματικές ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2019, με στόχο το Τεχνικό Επιμελητήριο να έχει καθαρή φωνή, ώριμες σκέψεις και στοχευμένες τοποθετήσεις.

Με εκτίμηση,

Για τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών
Δυτικής Μακεδονίας
Κιάνας Μ. Στέργιος
Επικεφαλής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.