Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ κλείνει τα 20 χρόνια και συνεχίζει!



Ήταν 5 Ιουλίου του 2004 όταν το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την ίδρυση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση Καλλιστώ. Είκοσι χρόνια μετά η Καλλιστώ συνεχίζει την δράση και το ταξίδι της, με σκοπό την μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων, της αρκούδας και του λύκου, και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Παράλληλα η Καλλιστώ εργάζεται για την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωή, την προστασία του περιβάλλοντος ως δημόσιου – συλλογικού αγαθού και την άσκηση ελέγχου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Τα 20 χρόνια που προηγήθηκαν η Καλλιστώ συνεργάστηκε με δεκάδες φορείς του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, Κοινωφελή Ιδρύματα, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Δημόσια Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Τα στελέχη της όλα αυτά τα χρόνια συνομίλησαν με χιλιάδες κατοίκους στο πλαίσιο διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων, υποδέχθηκαν εκατοντάδες μαθητές, φοιτήτριες και εθελοντές. Συναντήθηκαν με δεκάδες συλλογικότητες και φορείς που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η Καλλιστώ συνεχίζει το ταξίδι της, με γνώμονα την προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 της χρόνια προγραμματίζεται ένα διήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, με αφορμή τα γενέθλια της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, δημοσιεύουμε το λογότυπο που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 20 χρόνων Καλλιστώ.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Καλλιστώ

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.