Η Ελληνική Λύση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας- Κοζάνης



Όπως ενημερωθήκαμε και δια μέσου Δελτίου Τύπου της Πρωτοβουλίας πολιτών Πτολεμαΐδας/Εορδαίας για την ανάπτυξη, το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας Κοζάνης παραμένει κλειστό την τελευταία διετία. Ο κίνδυνος δε για τα παλαιοντολογικά ευρήματα είναι μέγιστος, δεδομένου ότι επί σειρά ετών παρατηρείται εισροή ομβρίων υδάτων στο κτήριο. Επ’ αυτού συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι από το 2013 έχει διαπιστωθεί το εν λόγω ζήτημα και, ενώ το κτήριο είχε ενταχθεί σε λίστα πληγέντων Δημοτικών ακινήτων λόγω πλημμυρών, δεν έχει ληφθεί κάποια πρωτοβουλία προς επίλυσή του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, προκειμένου να δοθεί η προσήκουσα λύση στο ζήτημα της εισροής υδάτων στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ώστε να διαφυλαχθούν και να μη φθαρούν τα ευρήματά του;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, το οποίο παραμένει κλειστό τα δύο τελευταία έτη, γεγονός που στερεί από την τοπική κοινωνία και τον τουριστικό πληθυσμό τη δυνατότητα επισκεψιμότητάς του και αποτελεί αιτία για διαφυγόντα κέρδη από το αντίτιμο των εισιτηρίων που πλέον δεν κόβονται.

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.