Το αδιαχώρητο την Κυριακή στο πανηγύρι του Δρεπάνου Κοζάνης ενόψει του Αγίου Πνεύματος –Δείτε φωτογραφίες



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε και φέτος η  εμποροπανήγυρη της Τ. Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης, που ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.

Εκατοντάδες επισκέπτες από την πόλη και τα χωριά της Κοζάνης, ακόμη και από τις γύρω περιοχές επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ενώ έκαναν την βόλτα τους στους εκθέτες που φιλοξενεί το πανηγύρι.

Η φετινή εμποροπανήγυρη φιλοξενεί 185 εκθέτες και κανείς μπορεί να βρει από παιχνίδια και ρούχα μέχρι γλυκά, όπως χαλβά και λουκουμάδες, καθώς και άλλα τρόφιμα, ενώ οι ψησταριές έχουν την τιμητική τους.

Οι μικροί πολίτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο λούνα παρκ και να δώσουν ζωντάνια στον τόπο.

Η εμποροπανήγυρη Δρεπάνου φιλοξενεί για 3η χρόνια την στατική έκθεση οχημάτων Ε.Λ.Ι.Κ.Ο.Μ. με αυτοκίνητα αντίκες και για πρώτη φορά μηχανές.

Το www.kozanilife.gr βρέθηκε στην εμποροπανήγυρη του Δρεπάνου το απόγευμα της Κυριακής.

Δείτε φωτογραφίες:

2 σχόλια στο άρθρο “Το αδιαχώρητο την Κυριακή στο πανηγύρι του Δρεπάνου Κοζάνης ενόψει του Αγίου Πνεύματος –Δείτε φωτογραφίες

  1. Την αγία αυτή ημέρα εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά το μεγάλο γεγονός της καθόδου του Παναγίου Πνεύματος στην ομήγυρη των μαθητών του Κυρίου, ως συνεχιστής του απολυτρωτικού έργου του Χριστού. Η κάθοδός Του στον κόσμο την ευλογημένη εκείνη ημέρα της Πεντηκοστής, στο υπερώο της Ιερουσαλήμ (Πράξ.2:1) σήμανε αναμφίβολα μια νέα εποχή για την πορεία του κόσμου και την ιστορία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.
    Το Άγιον Πνεύμα δεν είναι κάποια απρόσωπη δύναμη του Θεού. Το Άγιον Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
    Η αιρετική προσθήκη από την παπική ετεροδοξία της βλάσφημης διδασκαλίας της εκ και του Υιού εκπορεύσεώς Του (Filioque), αποτελεί σοβαρή εκτροπή από την βιβλική και αγιοπατερική διδασκαλία της αρχέγονης Εκκλησίας και ανατροπή της χριστιανικής πίστεως περί υποστατικών ιδιωμάτων των Θείων Προσώπων της Αγίας Τριάδος.

  2. Η Γλώσσα του Αγίου Πνεύματος.

    Μια Γαλλίδα ιστορικός, άθεη και μηδενίστρια επισκέφθηκε τον Γέροντα Πορφύριο στο Ησυχαστήριο του στο Μήλεσι Αττικής. Δεν προσδοκούσε να μάθει κάτι σπουδαίο μια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου από έναν Απόφοιτο Β΄ Δημοτικού, αλλά χάριν της επιμονής των φίλων της δέχτηκε να πάει.
    Ο Γέροντας ζήτησε να συνομιλήσουν οι δυο τους χωρίς την παρουσία άλλων ή διερμηνέα, κάτι που προκάλεσε την απορία των φίλων της οι οποίοι ήξεραν ότι η Γαλλίδα δεν μιλούσε Ελληνικά, αλλά ούτε και ο Γέροντας Γαλλικά.
    Η συζήτηση έγινε τελικά με τους δυο τους μόνο, για αρκετή ώρα. Άνοιξε η πόρτα και βγαίνει η Άθεη Γαλλίδα με λυγμούς και δάκρυα μετανοίας.
    Όταν την ρώτησαν οι φίλοι της πώς συνεννοήθηκε με τον Γέροντα απάντησε ”Μα μιλάει άπταιστα Γαλλικά”.
    Όταν πνευματικά του παιδιά τον ρώτησαν πώς γνωρίζει ξένες γλώσσες ενώ δεν τις διδάχτηκε ποτέ, απάντησε ”Εγώ στα Ελληνικά τους μιλώ και το Άγιο Πνεύμα τα διερμηνεύει στο νου και στην καρδιά τους ”
    Η … άθεη Γαλλίδα ιστορικός, η Μοναχή Μαγδαληνή στην έρημο του Σινά ασκήτεψε μόνη της 18 χρόνια μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, έχοντας απαρνηθεί πλούτη, καριέρα, δόξες και άχρηστες φιλοσοφίες ζωής. Εκοιμήθη εκεί εν Κυρίω την 12 Δεκ 2013.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.