Καλοκαιρινές Θεατρικές Παραστάσεις στην Κοζάνη



Το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης είναι έτοιμο και φέτος αυτό το καλοκαίρι να σας υποδεχθεί με μία πληθώρα θεατρικών παραστάσεων για όλα τα γούστα. Κωμωδίες, τραγωδίες, αστυνομικά και κοινωνικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων θα σας διασκεδάσουν τα ζεστά βράδια του Ιουνίου και κυρίως του Ιουλίου. Η μία παράσταση είναι καλύτερη από την άλλη. Αφήστε, λοιπόν, τα παιχνίδια στοBizzocasino Ελλάδα και κλείστε τα εισιτήριά σας για να απολαύσετε ώρες διασκέδασης και πολιτισμού.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχει το πρόγραμμα:

1.  ”Το Τάβλι” του Δημήτρη Κεχαΐδη

25 Ιουνίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι δύο φίλοι και κουνιάδοι – Φώντας και Κόλιας – ξυπνάνε από τον μεσημεριανό τους υπνάκο, πίνουν το καφεδάκι τους παίζοντας τάβλι και αναζητώντας την μπίζνα, που θα τους φέρει χρήματα. Πρόκειται για δύο αυθεντικούς λαϊκούς χαρακτήρες, που θα αναγνωρίσετε σε ανθρώπους γύρω σας. Λένε αλήθειες που πονάνε και προβληματίζουν, ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας να γίνουν σπουδαίοι, αλλά καταλήγουν να τους μισήσετε…

Παίζουν: Αλέξανδρος Ρήγας, Αντώνης Κρόμπας

2.           “Οκτώ Γυναίκες” του Ρομπέρ Τομά

11 Ιουλίου 2024

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για μία διάσημη αστυνομική κωμωδία με άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών. Όταν σε μία έπαυλη θα βρεθεί ένα πτώμα με 8 γυναίκες και κανένα άλλοθι, πολλά μπορούν να συμβούν.  Ποια είναι η δολοφόνος;

 

Παίζουν: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη.

 

3.          ‘Τέλειοι Ξένοι” του Πάολο Τζενοβέζε

12 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Επτά φίλοι αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι, που θα αλλάξει την ισορροπία στις σχέσεις τους. Μυστικά βγαίνουν στη φόρα, όταν αφήνουν όλοι τα κινητά τους σε κοινή θέα και μοιράζονται το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν.

Παίζουν:

Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου και στον ρόλο της μικρής κόρης η Αλίκη Κακολύρη.

4.          “Η Θάλασσα και ο Γέρος” σε διασκευή της Μαρλέν Καμίνκσι

15 Ιουλίου 2024

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για μία διασκευή του βραβευμένου με Πούλιτζερ αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας “Ο γέρος και η θάλασσα” του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Αν και το έργο γράφτηκε το 1951, η συγκεκριμένη διασκευή μας μεταφέρει στο σήμερα.  Μέσα από μία απλή ιστορία αναδεικνύεται ένας κόσμος γεμάτος με συμβολισμούς και μεταφορές για το πώς μπορούμε να βρούμε τον σκοπό της ζωής μας, πόση είναι η αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και πώς συγκρούεται ο άνθρωπος με το φυσικό περιβάλλον.

Πρωτότυπη σκηνοθετική παρέμβαση αποτελεί η φιγούρα της Θάλασσας, που θα ερμηνεύσει η χορεύτρια Φαίδρα Σούτου και θα ακούγεται με τη φωνή της Evelyn Assouad.

 

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου

Ακούγεται η φωνή της Evelyn Assouad

 

5.          ”Ο Θρύλος της Μουλάν”

18 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη μεταφέρει την εμβληματική ιστορία της Μουλάν σε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους! «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν» μάς αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κινέζας, σύμβολο για γενναιότητας και τιμής, που εναντιώνεται στους νόμους και τις παραδόσεις της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Η νεαρή Μουλάν μεταμφιέζεται σε άντρα και πάει στον στρατό αντί για τον ανήμπορο πατέρα της. Αυτό, όμως είναι παράνομο και κινδυνεύει να τιμωρηθεί. Η Μουλάν πολεμάει με θάρρος και αυταπάρνηση, χωρίς να ανακαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα. Χάρη στο κοφτερό μυαλό της και τις πολεμικές της ικανότητες καταφέρνει μία μεγάλη νίκη  για την πατρίδα της.

Παίζουν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Γιάννης Τσότσος, Στρατής Νταλαγιώργος, Χρήστος Σωνάκης, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρόνης Στρίκος, Ελένη Φανδρίδου.

6.           ”Άμλετ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

19 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Η 5η Εποχή παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, βασισμένο στην ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Σε όλη τη διάρκεια του έργου, ο Άμλετ αποκαλύπτει και καταγγέλλει έναν σκοτεινό κόσμο ανίκανο να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Οι θεατές μαζί με τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας βιώνουν το μέγεθος της παρακμής, όπου η φιλία και οι σχέσεις αίματος δεν έχουν καμία σημασία.

Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος

7.           ‘Ηρακλής Μαινόμενος” του Ευριπίδη

22 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ίσως το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, παρουσιάζει τον Ηρακλή να συντρίβεται και από ημίθεος να γίνεται μίασμα, εξαιτίας ενός ανελέητου παιχνιδιού των Θεών. Ο Ευριπίδης ασκεί σφοδρή κριτική για την απουσία Δημοκρατίας και την εγκατάλειψη των Θεών και καταλήγει σε μία κραυγή απόγνωσης του ανθρώπου μπροστά στην συνειδητοποίηση της αδυναμίας του. Ένας άνθρωπος ξεπέρασε τα όρια και τιμωρήθηκε σκληρά.

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Μήλιας

8. “Μπαμπάδες με ρούμι” των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα

24 Ιουλίου 2024

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η sold – out κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, που παρουσιάζεται υπερβολική, άπληστη, ρατσιστική και προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Ανύπαρκτες αρχές και ίσως και πιο εγκληματικές στις μέρες μας εξαιτίας της “κρίσης συνείδησης”.

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.