Eκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές από το Πανεπιστήμιο και τον Σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας



Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων και τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν την καθιερωμένη – πλέον – Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές των λυκείων με τίτλο «Σχολές, Σπουδές και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, ενημέρωσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τις μετεγγραφές και τις αντιστοιχίες των Τμημάτων καθώς και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που αυτά διαμορφώνουν. Κατά τη διάρκεια της διαδραστικής ομιλίας του κ. Ταουσάνη, το κοινό έλαβε σημαντική πληροφόρηση για περιζήτητα επαγγέλματα και τις διεπιστημονικές διαδρομές που οδηγούν σε αυτά, για τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές των μαθητών που δεν πέτυχαν τον επιθυμητό τους στόχο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος των ενημερωτικών δράσεων για τους μαθητές που διοργανώνει η Αντιπρυτανεία Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολισθικής Μέριμνας με το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.