Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας: Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Πυροσβεστών της 89ης εκπαιδευτικής σειράς – Δείτε το βίντεο



Παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου Π.Σ. Ευάγγελου Φαλάρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, η τελετή ορκωμοσίας της 89ης Εκπαιδευτικής Σειράς Πυροσβεστών.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας απένειμε τα διπλώματα στους  ενενήντα επτά (97) απόφοιτους, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστρατήγου Π.Σ. Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος.

Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, η Διοικητής της Σχολής Πύραρχος Αρχοντία Σερέτη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «…Πριν τέσσερα (4) χρόνια  συμπληρώσατε το μηχανογραφικό σας δελτίο και επιλέξατε την Σχολή Πυροσβεστών, ενδεχομένως ως πρώτη σας επιλογή, μεταξύ άλλων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Σήμερα ολοκληρώνετε το Ακαδημαϊκό σας ταξίδι έχοντας παρακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων Γενικής Παιδείας, Πυροσβεστικής Τέχνης και Επιστήμης. Ξεκινάτε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία έχοντας στην φαρέτρα σας όλα τα απαραίτητα εφόδια. Φροντίστε να τα αξιοποιήσετε έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια σας και το όφελος της κοινωνίας. Η Διοίκηση της Σχολής, το διδακτικό προσωπικό και τα στελέχη της Σχολής καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σας καλλιεργήσουμε Πυροσβεστική Συνείδηση, Πνεύμα Πειθαρχίας αλλά και Συνεργασίας. Οι Εκπαιδευτές σας στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όπου πραγματοποιήσατε την πρακτική σας εκπαίδευση φρόντισαν να σας διδάξουν πρακτικές και δεξιότητες για τον ορθό τρόπο χειρισμού οχημάτων, μηχανημάτων και εξοπλισμού που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα. ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,  θα είμαστε πάντα κοντά σας. Θα είμαστε μπροστά από εσάς  να σας δείχνουμε την κατεύθυνση,  γιατί τον δρόμο θα τον περπατήσετε ΕΣΕΙΣ ή θα τον ανοίξετε ΕΣΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ που αποτελείτε το ΜΕΛΛΟΝ του Πυροσβεστικού Σώματος. Θα είμαστε δίπλα σας, για να αντιμετωπίζουμε μαζί τις αντιξοότητες και να σας στηρίζουμε. Θα είμαστε πίσω από εσάς,   να σας σηκώνουμε όταν «πέφτετε»,  να σας εμψυχώνουμε όταν κουράζεστε αλλά κυρίως για να σας βλέπουμε να εξελίσσεστε, να μας ξεπερνάτε, και να γίνεστε ακόμη καλύτεροι από εμάς. Όλα αυτά ακούγονται στα αυτιά σας όπως τα λόγια των γονιών σας, αλλά ξέρετε κάτι ; Σήμερα επισήμως έχετε εισέλθει σε μία ακόμη οικογένεια στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Μη ξεχνάτε ότι το σύνολο των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων απαιτεί ομαδική εργασία. Γι’ αυτό και πρέπει να σέβεστε τους συναδέλφους σας και να στέκεστε δίπλα τους ως φύλακες άγγελοι, να εφαρμόζετε τους κανόνες και να αξιοποιείτε τις γνώσεις σας. Προσπαθήστε να γίνεστε κάθε ημέρα καλύτεροι και ως επαγγελματίες αλλά και κυρίως ως άνθρωποι. Να έχετε στον νου σας τα λόγια του Θουκυδίδη «Ως επί το πλείστων η νίκη ανήκει στους περισσότερο και καλύτερα προετοιμασμένους». Η μεγαλύτερη μας ικανοποίηση θα είναι να σας βλέπουμε να οδηγείτε το Πυροσβεστικό Σώμα ακόμη πιο ψηλά στην συνείδηση όχι μόνο,  των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όλων των συνανθρώπων μας που θα κληθείτε να βοηθήσετε  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας  αλληλεγγύης. Σας αποχαιρετώ  και σας εύχομαι ατομική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία, και φυσικά να έχετε μία λαμπρή σταδιοδρομία ..…».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Π.Σ. Ευάγγελος Φαλάρας, λαμβάνοντας το λόγο, συνεχάρη τους απόφοιτους Πυροσβέστες τονίζοντας ότι   «…Να είστε πάντα σε εγρήγορση, να φυλάτε τον εαυτό σας και την ομάδα σας. Γιατί δεν θέλουμε σε αυτή την δουλειά ούτε ήρωες, ούτε θύματα, θέλουμε όσοι πάμε στο πεδίο, να γυρνάμε στην οικογένεια μας και να κάνουμε σωστά την δουλειά μας. Να προστατεύουμε την ζωή, την περιουσία των συμπολιτών μας, το δασικό πλούτο της χώρας και πάνω από όλα να προστατεύουμε και την δική μας ζωή….», κατέληξε ο Γενικός Επιθεωρητής και ευχήθηκε στους απόφοιτους υγεία και καλή εξέλιξη στον επαγγελματικό τους βίο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Βουλευτής Ελληνικής Λύσης Ν. Ημαθίας Κοτίδης Βασίλειος, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Βοίου Ζευκλής Χρήστος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Βύζας Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας και ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Υποστράτηγος Π.Σ. Χριστόφορος  Μπόκας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μητσογιάννης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης Πύραρχος Γκίκας Καμπουρίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας Πύραρχος Ιωάννης Μιαούλης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς Πύραρχος Ιωάννης Πλατής.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο Ταξίαρχος Κοσμάς Καλμανίδης, Διοικητής 9ης ΜΠ/Ταξιαρχίας, ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ, ο Σμήναρχος (Ε) Δρόσος Κουκουγιάννης ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΑ, ο Πλοίαρχος Δημήτριος Ζιώγας, ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανούδης, ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., ο Υπολιμενάρχης  Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Χασανίδης, ως Εκπρόσωπος του Λ.Σ. ΕΛ.-ΑΚΤ. καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής και λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των απόφοιτων Πυροσβεστών.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.