Ετοίμασε τη βαλίτσα σου για ένα τέλειο τριήμερο στο βουνό



Το καλοκαίρι στην Ελλάδα για πολλούς είναι ρητά συνδεδεμένο με τα μπάνια στη θάλασσα και τις βόλτες δίπλα στην παραλία. Όταν σκεφτόμαστε καταπολέμηση της ζέστης ο νους μας πάει αυτόματα σε ένα νησί, μία παραλία, μία βουτιά. Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι να καταπολεμήσουμε τη ζέστη ή να την αποφύγουμε. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε από τα αστικά κέντρα και τις τσιμεντουπόλεις καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται ακόμα περισσότερο και η ζέστη μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Μία καλοκαιρινή εκδρομή στο βουνό εν μέσω καλοκαιριού μπορεί να σας ακούγεται παράξενη αλλά η πυκνή βλάστηση και η σκιά που παρέχει είναι ο τέλειος τρόπος να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα.

Μία εξόρμηση για πεζοπορία στο βουνό μπορεί να είναι πολύ αναζωογονητική. Δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας πολλά πράγματα παρά μόνο τα απαραίτητα.

Ρούχα

Η ενδυμασία σας θα πρέπει να είναι άνετη και ελαφριά. Αν το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε είναι δύσβατο ή βραχώδες προτιμήστε να φορέσετε μακρύ παντελόνι ώστε να προφυλαχτείτε από τραυματισμούς. Αν υπάρχουν κομμάτια της διαδρομής χωρίς βλάστηση φορέστε μία λεπτή μακρυμάνικη μπλούζα ή ένα πουκάμισο για να μην καείτε από τον ήλιο. Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ένα καπέλο και μία αλλαξιά ρούχα.

Παπούτσια

Θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια που να κρατήσουν σταθερό το πέλμα σας και να μπορείτε να πατάτε με ασφάλεια σε κάθε τύπο εδάφους. Επιλέξτε sneakers γυναικεία και ανδρικά με ειδικό πάτο για ανώμαλο έδαφος. Τα New Balance γυναικεία είναι μία στιλάτη και αναπαυτική επιλογή. Προτιμήστε ψηλές κάλτσες ώστε να προφυλάξετε τους αστραγάλους σας από τη βλάστηση. Επίσης, μια πολύ καλή επιλογή είναι τα crocs καθώς μπορούν να φορεθούν εύκολα και έχουν ανατομικό πάτο καθιστώντας τα κατάλληλα για ένα μικρό περπάτημα. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα για τα crocs γυναικεία, τα ανδρικά αλλά και τα παιδικά!

Αξεσουάρ

Αν η διαδρομή σας έχει αυξημένη δυσκολία, μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας μπατόν που θα σας βοηθήσουν πολύ σε όλα τα απότομα ή δύσβατα σημεία. Ετοιμάστε ένα ατομικό φαρμακείο με ιώδιο, αυτοκόλλητες γάζες και χάπια όπως παυσίπονα και αντισταμινικά. Απαραίτητο για την εξόρμησή σας είναι ένα παγούρι με δροσερό νερό και σνακς. Μπορείτε στο νερό να προσθέσετε ηλεκτρολύτες ώστε να ενυδατώνεστε επαρκώς και να μην υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης. Προτιμήστε τροφές όπωως οι μπάρες δημητριακών, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Τα σνακς που θα πάρετε μαζί σας θα πρέπει να σας δίνουν ενέργεια και να μην υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο βουνό είναι πάντα καλό να έχετε έναν φακό και να έχετε μελετήσει εξ αρχής τη διαδρομή που α κάνετε όσο και το χρόνο που θα σας πάρει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.