Σ. Κωνσταντινίδης: «Μα πάνω απ´ όλα, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους»



Εχθές, με την παράδοση της ευθύνης του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στον καλό φίλο και συναγωνιστή Κώστα Γκιουλέκα, ολοκληρώθηκε μια επίπονη και δημιουργική θητεία!

Για την εξαιρετική τιμή και την καλή συνεργασία, θέλω να ευχαριστήσω:
🔹τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,
🔹τον εκπρόσωπό του στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Μπεκίρη, και τους συντονιστές, Ελένη Σώκου και Γιάννη Παπαγεωργίου,
🔹την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, τον Αναπληρωτή Υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη,
🔹τα στελέχη του Διοικητηρίου, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ,
🔹τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας & της Θράκης, τα προεδρεία και τα μέλη των επιμελητηρίων και των άλλων φορέων, για την κοινή προσπάθεια με στόχο την πολυεπίπεδη αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους στενούς συνεργάτες μου, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, για την αγόγγυστη συμπαράσταση.

Στον νέο Υπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο, στον νέο ΥΜΑΘ Κώστα Γκιουλέκα, στην σταθερή Βιβή Χαραλαμπογιάννη, και στον Βασίλη Σπανάκη, εύχομαι κάθε επιτυχία, όπως και συνολικά και ξεχωριστά στο κάθε μέλος της νέας κυβέρνησης.

Στη χρονιά που πέρασε, με τους συνεργάτες μου παραδώσαμε χειροπιαστά αποτελέσματα, κινούμενοι πολλές φορές πέρα από τις στενές αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ.

Στον απολογισμό που επιχείρησα κατά την παράδοση της σκυτάλης, αναφέρθηκα:
▪️στην εξασφάλιση σταθερής και αυξημένης κάλυψης για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και την ΕΥΑΘ,
▪️στη σύμπραξη με το Πράσινο Ταμείο για τη διασύνδεση του Σέιχ Σου με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης,
▪️στον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για τη λήψη μέτρων λόγω των εργασιών του Flyover, που είχε ως αποτέλεσμα: την ενίσχυση της Τροχαίας με 100 τροχονόμους, την κατασκευή δρόμου έκτακτης ανάγκης στο στρατόπεδο Καρατάσιου, για ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, στην ενίσχυση της παρουσίας του ΕΚΑΒ στον περιφερειακό, στην εξασφάλιση 13 εκ ευρώ για τη βραδινή αποκομιδή των σκουπιδιών, και αρκετές ακόμα παρεμβάσεις για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη.
▪️στις συνεργασίες με το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για την εξεύρεση οριστικής λύσης για το Παλατάκι.
▪️στην παρακολούθηση της υλοποίησης των 1800 μεγάλων και σημειακών έργων στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης,
▪️στη συμμετοχή στην επιτροπή για την αποκατάσταση του ΕΒΡΟΥ μετά την περσινή καταστροφική φωτιά.
▪️στις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία
▪️στο πλούσιο έργο του Κέντρου για τη Διαφύλαξη της Αγιορείτικης Κληρονομιάς στην Αθωνική Πολιτεία.
▪️στη συμμετοχή του ΥΜΑΘ στην επιτροπή για την κατασκευή και αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών στη Μακεδονία και τη Θράκη.
▪️στη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου για τις ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
▪️στη συνδιοργάνωση με τη ΔΕΘ του Balkan Energy Forum στην Κοζάνη.
▪️στη σύμπραξη με το ΤΕΕ και την Αναπτυξιακή Θεσσαλονικης για την ανάδειξη του ιστορικού κτηριακού αποθέματος στη Μακεδονία και τη Θράκη
▪️στην ολοκλήρωση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της προηγούμενης περιόδου, BENEFIT (για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου) και BORPRES (για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό, στις Πρέσπες).
▪️στην πραγματοποίηση ελέγχων για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων, για μη συμμορφούμενα βιομηχανικά προϊόντα ως προς τη σήμανση CE
▪️στην υποβολή πρότασης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΕΣ για το έργο ψηφιοποίησης του αρχείου του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων.
▪️στην κατάθεση έντεκα νέων προτάσεων στα calls των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Interreg 2021-2027.
▪️στις συνεργασίες με τις διοικήσεις των φορέων για την ανάπλαση της ΔΕΘ, την κατασκευή του ThessINTEC και τη δημιουργία του Θύλακα Αγροδιατροφής από την ΑΖΚ.

Εκτός των παραπάνω, στο Διοικητήριο και κατά τόπους στη Μακεδονία και τη Θράκη, πραγματοποιήσαμε πάμπολλες συνεργασίες με εκπροσώπους φορέων, για την προώθηση τομεακών, κλαδικών και τοπικών ζητημάτων της Βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκα στην εισήγησή μου προς τον κ Πρωθυπουργό για την αναβάθμιση του Υφυπουργείου Μακεδονίας & Θράκης, διαφορετικά για την καθιέρωση τακτικών (κάθε μήνα) επισκέψεων των Υπουργών (Υφυπουργών ή Γενικών Γραμματέων) στο Διοικητήριο, για την πραγματοποίηση συσκέψεων με συγκεκριμένη θεματολογία, με φορείς από τη Βόρεια Ελλάδα, με την παρουσία τοπικών βουλευτών και εκπροσώπου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Σε μια πυκνή σε γεγονότα περίοδο, εργαστήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας για την εκπλήρωση της σπουδαίας και εξαιρετικά τιμητικής αποστολής που μας ανατέθηκε. Σας ευχαριστούμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.