Ξενοδόχος στη Δ. Μακεδονία συνέτριψε fund – Πώς γλύτωσε το ακίνητό του



Τι λέει στο thestival.gr η δικηγόρος του Αριάδνη Νούκα που έσωσε την οικογενειακή επιχείρηση- Πως πέτυχε την οριστική ακύρωση του πλειστηριασμού– Τα παιχνίδια των fund με τις χαμηλές τιμές εκκίνησης πλειστηριασμού και η δικαστική απόφαση που διπλασίασε την τιμή για το ξενοδοχείο κόντρα στα σχέδια του fund

Τιτάνια νίκη ξενοδόχου στη Δυτική Μακεδονία που κατάφερε όχι μόνο να ακυρώσει τον πλειστηριασμό αλλά δικαστήριο παράλληλα διόρθωσε την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού καθώς έκρινε ότι ήταν ύποπτα χαμηλή.

Όπως είπε στο thestival.gr η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Αριάδνη Νούκα, ο πελάτης της διατηρεί ένα ξενοδοχείο σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. «Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση και φυσικά σε μια περιοχή όπου δεν έχει αναπτυχθεί τουρισμός όπως σε άλλες. Δεν μιλάμε για ξενοδοχείο σε κάποια top τουριστική περιοχή» είπε η κ. Νούκα προσθέτοντας ότι μαζί με το ξενοδοχείο θα έβγαινε στον πλειστηριασμό και μια κατοικία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο.

Το δάνειο που είχε πάρει ο ξενοδόχος από τράπεζα κατέληξε σε fund το οποίο παρά τις επίμονες εκκλήσεις του δεν προχωρούσε σε ρύθμιση δόσεων για να μπορέσει να το εξυπηρετήσει.

Το fund προχώρησε σε κήρυξη πλειστηριασμού με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ. Μέσω της δικαστικής οδού η κ. Νούκα κατάφερε να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου ενώ παράλληλα άλλο δικαστήριο προχώρησε σε διόρθωση της τιμής εκκίνησης του πλειστηριασμού μετά από αίτημα του πελάτης της.

«Ξέρουμε τι κάνουν τα fund. Δηλαδή βγάζουν τα ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές για να τα παίρνουν οι ίδιοι και μετά τα μοσχοπουλάνε. Τι έκαναν στην προκειμένη περίπτωση; Έβγαλαν το ξενοδοχείο σε πλειστηριασμό (σ.σ. θα γινόταν σήμερα στις 19 Ιουνίου αλλά ακυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό) με 650.000 ευρώ. Εμείς προβήκαμε σε διόρθωση τιμής γιατί έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε διόρθωση τιμής. Και από τις 650.000 ευρώ το δικαστήριο την ανέβασε στο 1.725.000 ευρώ» τόνισε η κ. Νούκα προσθέτοντας ότι με τα πρώτα δεδομένα δηλαδή του πλειστηριασμού με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ «θα το έπαιρναν αυτοί με 651.000 ευρώ ή βάζοντας μόνο ένα ευρώ πάνω δηλαδή 650.001 ευρώ γιατί αυτά κάνουν τα fund και μετά θα το μοσχοπουλούσαν όσο ήθελαν».

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι με την τιμή πλειστηριασμού στις 650.000 ευρώ όπως επισήμανε η κ. Νούκα είναι ότι ο πελάτης της «και θα έχανε το ξενοδοχείο που είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και δεν θα εξοφλούσε!».

Η δικηγόρος του ξενοδόχου, Αριάδνη Νούκα
Η κ. Νούκα καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθείται από τα fund πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει καθώς άνθρωποι και χάνουν τα ακίνητά τους και συνεχίζουν να χρωστούν μεγάλα ποσά.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική και οφείλει η Πολιτεία μέσω των ελεγκτικών φορέων να παρέμβει. Δεν είναι δυνατόν τα fund να βγάζουν τα ακίνητα, είτε είναι σπίτια, είτε είναι επαγγελματικοί χώροι, σε εξευτελιστικές τιμές και να πλουτίζουν ποικιλοτρόπως. Δηλαδή από τη μία πλουτίζουν με τη μικρή τιμή που βγάζουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό και από την άλλη τις περισσότερες φορές το ακίνητο το παίρνουν εταιρείες δικών τους συμφερόντων και μετά μοσχοπουλάνε τα ακίνητα. Όμως ο δανειολήπτης συνεχίζει να χρωστάει αφού το περιουσιακό του στοιχείο πλειστηριάστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή» τόνισε η κ. Νούκα.

Όσον αφορά τον ξενοδόχο από τη Δυτική Μακεδονία υπό τα νέα δικαστικά δεδομένα, της οριστικής ακύρωσης του πλειστηριασμού και της διόρθωσης της τιμή πλειστηριασμού, εξαναγκάζεται το fund σε ρύθμιση δόσεων για την αποπληρωμή του δανείου.

www.thestival.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Ξενοδόχος στη Δ. Μακεδονία συνέτριψε fund – Πώς γλύτωσε το ακίνητό του

    1. Πού βλέπεις τήν αλητεία
      Επειδή ζητάνε νά εισπράξουν τά χρήματα που έχουν δανείσει και τά οποία είναι από καταθέσεις πελατών τους θεωρείς αλήτες
      Άλλωστε δεν σέ υποχρέωσαν νά πάρεις δάνειο εσύ το ζήτησες καί υπέγραψες σύμβαση με όρους πού σου γνωστοποιήθηκαν πριν το αναλάβεις

  1. Δημήτρης περίεργος

    - Edit

    Απαντήστε

    Ωραία ακούγονται τα όσα αναφυη κυρία Νούκα παραλείπει όμως νά πει πόσο ήταν το δάνειο που πηρετπο πελάτης τής πόσα χρόνια έχουν περάσει από τήν εκταμίευση γιά νά δούμε εάν οι τράπεζες καί κατεπεκταση τα φανς ληστεύουν τούς δανειολήπτες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.