Δήμος Βοΐου: Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις «ΠΕΛΕΚΟΝ 2024 – ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΩΝ ΒΟΪΟΥ» με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου



Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ξεκινάνε οι φετινές εκδηλώσεις «ΠΕΛΕΚΟΝ 2024 – ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΩΝ ΒΟΪΟΥ», οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σιάτιστα, στον Πελεκάνο, στην Εράτυρα και στη Δάφνη. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στις γιορτές, που έχουν ως βασικό σκοπό να αναδείξουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και την παράδοση του Βοΐου.

Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας ξεκινά, στις 18.00, στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, με τα εγκαίνια των εκθέσεων με έργα του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κοζάνης, του ζωγράφου Λάζαρου Πάντου, του καλλιτέχνη Θεοδώρου Γκούγκα και του εικαστικού Αντώνη Χαριζάνη.

Στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» θα βραβευτεί το Ίδρυμα Παπαγεωργίου από τους οργανωτές των «Γιορτών Πέλεκον».

Στις 20:15, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει το ορατόριο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των γιορτών βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://voio.gr/analytiko-programma-ton-ekdiloseon-meres-giorton-voiou-pelekon-2024/

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.