Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα για το σπίτι για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου



Η οργάνωση του σπιτιού είναι κάτι που προβληματίζει όλους τους νέους ιδιοκτήτες, όταν μπαίνουν σε ένα καινούργιο σπίτι.  Ιδιαίτερα τα παλιά σπίτια δεν είναι τόσο ευέλικτα, όσον αφορά την δημιουργία νέων χώρων, οπότε εκεί οι επιλογές είναι περιορισμένες. Οι ντουλάπες,  είτε είναι αυτόνομες είτε εντοιχισμένες, είναι η πρώτη επιλογή για την φύλαξη των πραγμάτων σε ένα σπίτι. Μας βοηθάνε να οργανώσουμε τον χώρο μας καλύτερα, κρύβοντας την ακαταστασία. Ανάλογα με την διαρρύθμιση του σπιτιού, θα πρέπει να επιλέξουμε και τον κατάλληλο τύπο ντουλάπας στα δωμάτια ή σε κοινόχρηστους χώρους.  Για παράδειγμα, σε ένα υπνοδωμάτιο μία ντουλάπα σε σχήμα βεστιαρίου είναι μία καλή λύση για ένα ζευγάρι, που μπορεί να έχει όλα τα ρούχα και αξεσουάρ ένδυσης οργανωμένα και άμεσα προσβάσιμα.  Παρακάτω θα δούμε τι επιλογές υπάρχουν στην διαμόρφωση ενός δωματίου και πώς οι ντουλάπες συνδυάζουν την λειτουργικότητα και την εξοικονόμηση χώρου.

Το κλασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος ιδιοκτήτης όταν σχεδιάζει το σπιτι του, είναι οι αρθρωτές πόρτες μίας εντοιχιζόμενης ντουλάπας, που απαιτούν ελεύθερο χώρο μπροστά για να ανοίξουν πλήρως. Οι συρόμενες ντουλάπες https://mathios.com.gr/product-category/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%cf%80%ce%b5%cf%82/%cf%83%cf%85%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82/ εξαλείφουν αυτή τη νεκρή ζώνη, μεγιστοποιώντας την συνολική επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει να έχουμε μία καλύτερη διάταξη στο δωμάτιο και να κινούμαστε άνετα. Οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες επιτρέπουν να έχουμε ευκολότερη πρόσβαση στα πράγματά μας. Επιπλέον, οι συρόμενες πόρτες ανοίγουν πιο εύκολα και μπορούν να τις χειριστούν ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες ή και παιδιά. Αυτό κάνει την πρόσβαση στα ρούχα σας παιχνιδάκι, ακόμη και σε περιορισμένους χώρους.

Οι ντουλάπες διατίθενται σε διάφορα βάθη και ύψη, επιτρέποντάς σας να τις προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες αποθήκευσης. Χρησιμοποιήστε ράφια, κρεμαστές ράβδους, συρτάρια και θήκες για να ταξινομήσετε αποτελεσματικά τα πράγματά σας. Όταν η ντουλάπα σας είναι σωστά οργανωμένη, κρατώντας τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας τακτοποιημένα, υπάρχει παράλληλα μια αίσθηση τάξης και ηρεμίας. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ακαταστασία σε ένα σπιτι υποδηλώνει και την ακαταστασία που μπορεί να έχει μέσα του ένας άνθρωπος. Τα πετάμενα και στοιβαγμένα ρούχα σε διάφορα  σημεία του σπιτιού, όπως και τα σκόρπια αντικείμενα στο σπιτι, προκαλούν διάσπαση της προσοχής και εκνευρισμό. Προτιμήστε ντουλάπες σύμφωνα με το δικό σας στυλ. Επιλέξτε πόρτες με καθρέφτη για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας. Οι πόρτες με καθρέφτη όχι μόνο ενισχύουν την αισθητική, αλλά και επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο. Η αντανάκλαση δημιουργεί μια αίσθηση βάθους, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και ευάερος. Επίσης, οι ανοιχτόχρωμες ντουλάπες δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας.

Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού υπάρχουν πολλές επιλογές με ωραίες ντουλάπες https://mathios.com.gr/product-category/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%cf%80%ce%b5%cf%82/, όπου μπορείτε να φυλάξετε διάφορα πράγματα. Χρησιμοποιήστε λύσεις αποθήκευσης που εξοικονομούν χώρο, όπως πτυσσόμενα συρτάρια, κρεμαστές ράβδους σε διαφορετικά ύψη και χωριστά ράφια για να μεγιστοποιήσετε κάθε εκατοστό του εσωτερικού χώρου της ντουλάπας.

Γενικά ό,τι σχήμα και στυλ επιλέξετε, προσπαθήστε να προσθέσετε στις ντουλάπες σας αξεσουάρ οργάνωσης χώρου, όπως ενσωματωμένες σιδερώστρες, σχάρες παπουτσιών κ.α. Αυτό βοηθάει καλύτερα στην οργάνωση, ελαχιστοποιώντας περισσότερο την ακαταστασία, ειδικά σε μικρούς χώρους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.