Η “Γέφυρα Ζωής” Κοζάνης τιμά την ανιδιοτελή προσφορά του Εθελοντή Αιμοδότη – Δείτε το βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια και έχει κεντρικό σύνθημα «20 χρόνια γιορτάζουμε την προσφορά. Ευχαριστούμε τους Αιμοδότες», τιμά με δράση ενημέρωσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Γέφυρα Ζωής”, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. 

Με αυτή την εκδήλωση η “Γέφυρα Ζωής” τιμά τον ανώνυμο Εθελοντή Αιμοδότη, για την ανιδιοτελή προσφορά του, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ιδέα της εθελοντικής Αιμοδοσίας, με κύριο σκοπό όπως δηλώνουν οι ίδιοι “να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα”.

Από το πρωί της 14ης Ιουνίου ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ενημερώνουν τους πολίτες και συλλέγουν δείγμα μυελού των οστών με λήψη σάλιου, γιατί “είναι όμορφο, σπουδαίο, ανθρώπινο, να μοιραζόμαστε τη χαρά της Ζωής! Να προσφέρουμε Εθελοντικά Αίμα! Να χαρίζουμε Ζωή!”, τόνισε ο Πρόεδρος Δημήτρης Σιδέρης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο του  Συλλόγου, καθώς επίσης και στην βράβευση της “Γέφυρα Ζωής” Κοζάνης, από τον Σύλλογο Ωνάση και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων στις 30 Μαΐου του τρέχοντος έτους. 

“Αυτή η βράβευση πέρα από τη χαρά που μας δίνει, μας δημιουργεί και μια υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο μας  και να προσφέρουμε ζωή στους συμπολίτες μας. Είμαστε ο μόνος Σύλλογος από τη Δυτική Μακεδονία που έλαβε αυτή την τιμή”.

Λίγα λόγια για την 14η Ιουνίου 

Η 14 Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή για τον σημερινό εορτασμό είναι η ημερομηνία γέννησης του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τις σημαντικές αυτές ανακαλύψεις του.

Οι  δράσεις του Συλλόγου, θα ολοκληρωθούν απόψε στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας “Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου”, αφιερωμένη αποκλειστικά στον Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο Πρόεδρος μέσω του www.kozanilife.gr, καλεί όλους τους συμπολίτες να παρευρεθούν και να στηρίξουν την εκδήλωση.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.