Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Τα πρώτα μηνύματα του Μητσοτάκη



Μητσοτάκης ανασχηματισμός: «Τις προτεραιότητες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» έθεσε ο Πρωθυπουργός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιολογεί τα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν το νέο κυβερνητικό παζλ. Ο ίδιος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές αναφέρθηκε στα σενάρια ανασχηματισμού, λέγοντας πως το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής (14/06) θα γίνει με την παρούσα σύνθεση, συμπληρώνοντας δε προς τον δημοσιογράφο πως «μου κάνετε την ερώτηση που πρέπει να μου κάνετε και σας απαντώ όπως υποχρεούμαι να απαντήσω».

Αναφορικά με τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε ότι: «Αντιμετωπίσαμε μία πραγματικότητα. Αν υπάρχουν σημειακές διορθώσεις, μπορούμε να τις κάνουμε. Ίσως μερικές φορές αυτό που κάναμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε μία λάθος γλώσσα. Η προσδοκία μου είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα εισοδήματά τους να είναι πάνω από το τεκμαρτό και να μην τους αφορά. Η προσδοκία της ανάπτυξης. Να φορολογούνται για αυτό που θα δηλώνουν. Θα έχουμε επιμέρους διορθώσεις, αν υπάρχουν κατάφωρες αδικίες. Αλλαγή στον πυρήνα δεν θα υπάρξει».

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη, θα πηδήξουμε πιο ψηλά»
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027: «Η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή – οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Πολλές φορές στην πρώτη θητεία μου είχατε κάνει αντίστοιχα ερωτήματα. Είχαμε άλλες συνθήκες ευνοϊκές για την κυβέρνηση. Πιστεύω στους τετραετείς κύκλους. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόωρων εκλογών (…) Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας πρωθυπουργός στο τέλος της τετραετίας που θα κάνω απλή διαχείριση. Εγώ ανέβασα τον πήχη. Όταν περνάω από κάτω, δεν περνάω συνέχεια, οφείλω να ανασκουμπωθώ και να περάσω από πάνω. Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη, θα πηδήξουμε πιο ψηλά. Δεν θα κατέβει ο πήχης αυτής της κυβέρνησης».

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ έχασε προς τα δεξιά, ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με τον κόσμο που δεν πήγε να ψηφίσει και συμπλήρωσε πως «το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο ή προς τα δεξιά, αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Οι αλλαγές στα υπουργικά πόστα
Μετά από τις πρωθυπουργικές τοποθετήσεις το ενδιαφέρον εστιάζεται στα ονόματα. Όπως αναφέρουν «τα Νέα» σε εξέλιξη βρίσκονται διαρκή ραντεβού και επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου με…μπροστάρηδες τους κ.κ. Γεραπετρίτη, Γεωργιάδη και Χατζηδάκη και με τη συνδρομή των Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσου, Παύλου Μαρινάκη και Θοδωρή Λιβάνιου. Επί του πρακτέου, η ονοματολογία εισέρχεται σε υπουργεία πρώτης γραμμής, όπως το Οικονομικών, με ενδεχόμενο νέο ισχυρό πόστο για τον Κωστή Χατζηδάκη, το Ενέργειας με νέο πόστο για τον Θ. Σκυλακάκη, το Ανάπτυξης, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υποδομών και άλλα.

Ως αμετακίνητοι θεωρούνται οι:

-Μάκης Βορίδης

-Άδωνις Γεωργιάδης

-Κωστής Χατζηδάκης

και κάποιοι ακόμη υπουργοί.

 

www.alphafreepress.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Τα πρώτα μηνύματα του Μητσοτάκη

  1. Μιά Πατρίδα που τα πάντα γκρεμίζονται, ξεπουλιούνται και ισοπεδώνονται στο όνομα του δήθεν.. «εκσυγχρονισμού» και της «προόδου».
    Η Κοινωνία της Εικονικής πραγματικότητας, με τα πλήρως ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. κυρίως τα Τηλεοπτικά, σήμερα είναι κυρίαρχη.
    Πανευρωπαϊκός διασυρμός του πρωθυπουργού.

  2. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΟΙ ΜΕ ΑΝΟΙΑ…
    ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΕΝΤΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ….
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.