Μοναδική η συναυλία με Βελεσιώτου & Μάργαρη στην Κοζάνη – Δείτε τα βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ένα μοναδικό μουσικό πάντρεμα από κορυφαίους λαϊκούς στιχουργούς μέχρι το ηχόχρωμα και τις νότες της παράδοσης

Με μία ξεχωριστή σύμπραξη των Παναγιώτη Μάργαρη και Φωτεινής Βελεσιώτου ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην πόλη της Κοζάνης, το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η πηγαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν τον κόσμο μέσα από επιτυχίες κορυφαίων λαϊκών στιχουργών του ελληνικού τραγουδιού, όπως Παπαγιανοπούλου, Πάνου, Μούτση, Βίρβου, Καλδάρα, Γκάτσου, Ξαρχάκου και Ρασούλη. 

Ο κόσμος έγινε ένα με τους καλλιτέχνες και σιγοτραγουδησε τραγούδια με χρώματα από μια άλλη εποχή μου δεν έχασαν την διαχρονικότηά τους, όπως “Συ μου χαράξεις πορεία”, “Αν είναι η μοίρα μου σακατεμενη”, “Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια”, “Μην κλαις”, “Είμαι αετός χωρίς φτερά” κ. ά. 

Κατα τη διάρκεια της μουσικής συνάντησης, την εμφάνισή του έκανε ο εμπνευστής αυτής της συναυλίας, ερμηνευτής και συγγραφέας, Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος με το δικό του τρόπο,με την παρουσίαση των κομματιών καθήλωσε το κοινό.

Το ταξίδι της μουσικής συνέχισαν ο ερμηνευτής από το Πρωτοχώρι Κοζάνης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης και η οργανοπαίχτρια αγγείου από τον Άγιο Δημήτρο Κοζάνης, Ειρήνη Σαχταρίδου, γεμίζοντας τη σκηνή του θεάτρου με τα χρώματα και τις νότες της παράδοσης από την Ήπειρο και τα νησιά…από τη Θράκη μέχρι και τον Πόντο, μεταφέροντας τις ρίζες τους.

Η συναυλία έκλεισε με μια παραγγελία από το κοινό, το τραγούδι “Μέλισσες”.

Όλοι οι καλλιτέχνες χάρισαν μια μοναδική μουσική βραδιά στους θεατές που κατέκλυσαν τον υπαίθριο χώρο του θεάτρου.


 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.