Ευρωεκλογές 2024: Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία στην ΠΕ Κοζάνης



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η ώρα για την ανάδειξη των αντιπροσώπων ως Βουλευτές, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πλησιάζει και σύμφωνα με πληροφορίες και στην ΠΕ Κοζάνης οι προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ολοκληρώθηκαν. 

Το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φάκελοι  εκλογικοί κατάλογοι, γραφική ύλη κ.ά.) παρελήφθη και ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά από τις απαραίτητες ενέργειες είναι έτοιμος, για την διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα τα εκλογικά τμήματα στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 734, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 346.344, ενώ 735 θα είναι οι ετεροδημότες με το σύνολο των εκλογέων, στην Περιφέρεια να ανέρχεται στους 347.079.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι επί ποδός και το Σαββατοκύριακο, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής και με το κλείσιμο της κάλπης θα λαμβάνουν τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων των συνδυασμών, τα οποία ακολούθως θα αποστέλλονται προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Που ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών.

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν σταυρό προτίμησης σε έως 4 υποψηφίους του κόμματος, που επιλέγουν. Σε περίπτωση που κάποιος βάλει περισσότερους σταυρούς προτίμησης, δεν υπολογίζεται κανένας σταυρός, αλλά το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται, προσμετράται κανονικά στο κόμμα.

Οι κάλπες για την εκλογή των αντιπροσώπων Ευρωβουλευτών στο ΕΚ ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις19:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ειδική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μάθε που Ψηφίζεις. 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.