Απάτες και αδέσποτα ζώα τα δύο θέματα ενημέρωσης στους Προέδρους Τ.Κ. από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ενημερωτική συνάντηση για δύο καίρια θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, τις απάτες και τα αδέσποτα ζώα, πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αστυνομία Κοζάνης, στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου, στην αίθουσα Κοβεντάρειο.

“Αναγκαία” χαρακτήρισαν την ενημέρωση όλων των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων σχετικά με την αύξηση των απατών από επιτήδειους ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Ηλίας Τσιότσιας. 

Την ενημέρωση σχετικά με τις απάτες πραγματοποίησε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, παρουσιάζοντας τις μεθόδους των απατών, ενώ έδωσε συμβουλές και ενδεικτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια της συνάντησης το επόμενο θέμα, αφορούσε τα αδέσποτα ζώα.

“Δύσκολο σταυρόλεξο” χαρακτήρισε το θέμα με τα αδέσποτα ο κ. Γιώργος Ευκολίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε “τρέχουμε με ικανοποιητικούς ρυθμούς, μέχρι στιγμής, έχουμε πραγματοποιήσει 600 στειρώσεις, ενώ στόχος μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε τις 1000”.

Ο ίδιος συνέχισε “δεν είναι μοναδική και αποτελεσματική λύση  μόνο η στείρωση. Χρειάζεται να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς των υοθεσιών. Υπάρχουν όπλα και εργαλεία για να προσελκύσουμε και να  προωθήσουμε την υιοθεσία”. 

“Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων μέσω  αστυνομικών δράσεων, στην  αντιμετώπιση κακοποίησης αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας των ζώων” ανέφερε ο κ. Τσιότσιας.  

Η κ. Τσικρίκη Ελένη, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, ενημέρωσε σχετικά με το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα” ΑΡΓΟΣ”, ενώ πρότεινε και μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

Σχετικά με τις υποχρεώσεις του Δήμου και των ιδιοκτητών για τα αδέσποτα ζώα, το λόγο πήρε η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Κέλλυ Στεφανίδου.

 

https://youtu.be/QY0rhS–RGI?feature=shared

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.