Κ. Μητσοτάκης στην Κοζάνη: Το αποτύπωμα της Ευρώπης και η αναφορά σε Νοσοκομείο, ΔΕΗ, Πανεπιστήμιο – Δείτε το βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στην Κοζάνη, ζήτησε για ακόμα μία φορά από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας ‘Οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας’

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του από τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές στέλνοντας μήνυμα νίκης ‘οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα καθορίσουν εν πολλοίς το πόσο θα συνεχίσουμε να ακουγόμαστε στην Ευρώπη. Στις εκλογές θα κριθεί το πόσο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε. Θα ψηφίσουμε τους ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν αλλά και πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας’.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε στους πολίτες της Κοζάνης ότι ‘το αποτύπωμα της Ευρώπης φαίνεται στην ανακατασκευή του νοσοκομείου της πόλης, στο κέντρο υγείας στα Σέρβια και αλλού. Δείτε το νοσοκομείο σας. Στο νοσοκομείο σας μία καινούργια πτέρυγα κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών ξαναγίνονται ολοκαίνουργια με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης’.

‘Από τη μεταναστευτική πολιτική, όπου η πατρίδα μας πρωταγωνίστησε στο να φυλάξουμε τα σύνορά μας και να καταστήσουμε τα ελληνικά σύνορα, σύνορα της Ευρώπης, μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προσωπικά διαπραγματεύτηκα στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2020 και φέραμε πίσω 36 δισεκατομμύρια πρόσθετων πόρων τα οποία επενδύονται ήδη τώρα που μιλάμε. Βλέπετε το αποτύπωμα των ευρωπαϊκών πόρων παντού. Στα Σέρβια, που ήμουν λίγο πριν, το κέντρο υγείας ανακατασκευάζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης’.

Ανέφερε για όσα έχουν γίνει στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα για την παραγωγή καθαρής ενέργειες και της πράσινης μετάβασης και ζήτησε από τους πολίτες να θυμηθούν που βρισκόταν η ΔΕΗ το 2019 και που είναι σήμερα. ‘Τη σώσαμε, στηρίξαμε τους εργαζόμενους, πληρώνει καλύτερους μισθούς και η ΔΕΗ αυτή θα παίξει με τον τρόπο της πρωταγωνιστικό ρόλο και στην πράσινη μετάβαση της επόμενης ημέρας, ενώ οι σημαντικές χρηματοδοτήσεις οι οποίες στηρίζουν τους αγρότες μας είναι ευρωπαϊκοί πόροι. Τους επιτρέπουν να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί, να συνεργάζονται, να εξάγουν, να είναι πιο παραγωγικοί’.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας ‘έχετε ένα εξαιρετικό Πανεπιστήμιο το οποίο αυτή η κυβέρνηση το έχει στηρίξει και θέλει να το αναδείξει σε πόλο γνώσης και καινοτομίας για την περιοχή, ώστε να μην αισθάνεται ένα νέο παιδί από την Κοζάνη την ανάγκη να φύγει από τον τόπο του για να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Με συνθήκες διαβίωσης, με φοιτητικές στέγες, με καλούς καθηγητές, ένα περιφερειακό αναπτυξιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο μπορεί να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη.”

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την ΚΑΠ, την πράσινη μετάβαση, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα τα οποία είναι κρίσιμα ζητήματα για τα οποία χρειάζεται η ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. ‘Οι μόνοι που μιλάμε για τα θέματα της Ευρώπης είμαστε εμείς. Οι άλλοι δεν έχουν πει κουβέντα. Αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές μόνο μέσα από το πρίσμα να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση’ υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης’.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.