Ποικίλα θλιβερά – Του Μακρυγιάννη



Τη19η Μαΐου ο ελληνισμός θα έπρεπε να θρηνεί για τη μεγαλύτερη τραγωδία του κατά τη μακραίωνη ιστορία του. Αντ’ αυτού οργανώνονται εκδηλώσεις ρουτίνας με την αναγκαστική παρουσία των «επισήμων» ακούγονται κάποιοι λόγοι χωρίς συναίσθημα παρουσία ελαχίστων προσώπων και αυτές τερματίζονται, ευτυχώς, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, που δεν έχει ακόμη καταργηθεί!

Κατά την ημέρα αυτή πανηγυρίζεται από τους γείτονες η απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα το 1919. Ανιστόρητοι καθώς είναι πολλοί συμπατριώτες μας τον αποκαλούν Ατατούρκ, όπως οι Τούρκοι! Σκοπός του ήταν, σύμφωνα με τις εντολές των νικητών του Α΄ μεγάλου πολέμου του 20ου αιώνα προς τον σουλτάνο, να κατευνάσει την οργή των ομοεθνών του, που αντιδρούσαν στη συνθήκη του Μούδρου. Ήταν άραγε ο Κεμάλ επιλογή του σουλτάνου, αν και αυτός ήταν στην ουσία όμηρος των Νεοτούρκων, μετά το επιτυχημένο πραξικόπημα αυτών, το 1908; Υπάρχουν ισχυροί λόγοι να αμφιβάλλουμε. Αναχώρησε ο Κεμάλ από την Κωνσταντινούπολη χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους Άγγλους; Αυτοί δεν έπρεπε να τρέφουν βέβαια συμπάθεια προς τον διακριθέντα κατά την επιχείρηση στην Καλλίπολη, οπότε υπέστησαν δεινή ήττα. Γνωρίζοντας ασφαλώς τα αισθήματα του Κεμάλ, δεν θα έπρεπε να τρέφουν την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κεμάλ θα έπραττε ακριβώς το αντίθετο από την εντολή, που είχε λάβει. Ήταν αργά πλέον για τους Άγγλους να επέμβουν και να τον υποχρεώσουν να επανέλθει στην Κωνσταντινούπολη θέτοντάς τον μάλιστα υπό επιτήρηση; Ασφαλώς όχι. Δεν το έπραξαν όμως, επειδή είχε αποφασισθεί η ανάφλεξη στη Μικρά Ασία, προκειμένου Άγγλοι και Γάλλοι να εδραιώσουν την κατοχή τους στη Μέση Ανατολή του πετρελαίου. Έτσι άρχισε η δεύτερη φάση της γενοκτονίας.

Η πρώτη φάση είχε αρχίσει το 1914, πριν ακόμη κηρυχθεί ο πόλεμος. Εισηγητής αυτής κατά του συνόλου των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας ήταν η Γερμανία, η οποία ήδη από του τέλους του 19ου αιώνα, λόγω των σχέσεων με την Οθωμανική αυτοκρατορία, είχε αποκτήσει προβάδισμα έναντι των συνδιεκδικητών των πλουσίων κοιτασμάτων πετρελαίου. Η Γερμανία με επιτελείς της εισηγήθηκε και οι Νεότουρκοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης, σχέδιο που δεν είχε περάσει από τον νου και του αγριότερου σουλτάνου! Ο πόλεμος έδωσε πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί αυτό σε εφαρμογή με την εξόντωση 1.500.000 Αρμενίων και Ασσυρίων! Ακολούθησε η εξόντωση των Ρωμηών στα τάγματα εργασίας.

Στις 15 Μαΐου 1919 (νέο ημερ.) είχε αποβιβασθεί ελληνικό στράτευμα στη Σμύρνη. Σκοπός του παραπλήσιος προς εκείνον του Κεμάλ, να κάμψει τους αντιδρούντες και να επιτύχει τον αφοπλισμό τους. Είναι μύθος ότι αποφασισθεί τότε η παραχώρηση της Ιωνίας στην Ελλάδα. Ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος είχε αποστείλει, λίγο πριν στράτευμα στην Ρωσία, να εμπλακεί στον εκεί εμφύλιο, προς εξυπηρέτηση δυτικών συμφερόντων, γαλλικών κυρίως, αν και ο στρατός μας ήταν καταπονημένος από τους συνεχείς πολέμους. Λέγεται ότι είχε εκβιαστεί από τους «συμμάχους» μας με την απειλή μη παραχώρησης της Θράκης, που κατείχαν οι ηττημένοι Βούλγαροι. Κρίσιμο είναι το ερώτημα: Γιατί οι «σύμμαχοι» δεν οργάνωσαν στράτευμα με συμμετοχή όλων των χωρών του στρατοπέδου των νικητών και ανέθεσαν αποκλειστικά στην πατρίδα μας «να βγάλει το φίδι από την τρύπα»; Και οι δικοί μας, πολιτικοί και στρατιωτικοί γιατί αποδέχθηκαν την εντολή, γιατί περί εντολής επρόκειτο και όχι περί συναπόφασης; Αδυνατούσαν να εκτιμήσουν τις δυσχέρειες της εκστρατείας; Πρώτη δυσχέρεια η αντίδραση των Τούρκων. Σε Ιταλούς ανέχονταν να υποταχθούν, όχι όμως και σε Έλληνες, Και οι Ιταλοί, πικραμένοι, καθώς οι «σύμμαχοι» τους είχαν εξαπατήσει, υπήρξαν φανεροί υποστηρικτές εκείνων που προέβαλαν αντίσταση και συκοφάντες των Ελλήνων. Ακολούθησαν οι «σύμμαχοι» Γάλλοι, καθώς δεν ήθελαν εχθρικό καθεστώς σε γειτονική προς τη νέα αποικία τους, τη Συρία. Μάλιστα παραχώρησαν στον Κεμάλ την Κιλικία με άφθονο στρατιωτικό εξοπλισμό, παρά τις ατιμωτικές για τον γαλλικό στρατό ήττες. Και αυτά πριν από την εκλογική ήττα του Βενιζέλου. Απόμειναν, μέχρι τέλους, «σύμμαχοι» οι διαχρονικά ύπουλοι Άγγλοι, που μας πολέμησαν εκ του παρασκηνίου!

Και ενώ συνέβαιναν αυτά, η «δημοκρατική ευαισθησία» των πολιτικών μας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές! Και εξήλθαν νικητές οι φιλοβασιλικοί. Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των «συμμάχων», επανέφεραν τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση Κωνσταντίνο και εφόρμησαν με σκοπό να καταλάβουν την Άγκυρα! Και εμείς λοιδορούμε τον Μουσολίνι! Η αναπόφευκτη κατάρρευση του μετώπου και η διάλυση του στρατού μας, στις οποίες συνέβαλαν και οι κομμουνιστές με την προπαγάνδα τους, καθώς ο Λένιν ήταν υποστηρικτής του Κεμάλ, διαμόρφωσαν την τελική φάση του δράματος, στις μικρασιατικές ακτές, όπου «συνωστίζονταν» οι περίτρομοι κυνηγημένοι από τους τσέτες με την ελπίδα κάποιο καράβι ελληνικό, σταλμένο από την ελληνική κυβέρνηση, να τους παραλάβει. Αλλά εκείνη είχε αποφασίσει το αντίθετο. Και όσοι σώθηκαν, σώθηκαν από λίγους πονόψυχους και όχι απαθείς θεατές του δράματος, όπως συνέβη με τα πληρώματα των αγκυροβλημένων «συμμαχικών» πλοίων!

Τώρα μ’ αυτά και όσα ακολούθησαν να ασχολούμαστε; Η χώρα μας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών χωρών και είναι ισότιμο μέλος αυτών σε διεθνείς οργανισμούς κύρους! Στα πλαίσια αυτά δεν πρέπει να εκφραζόμαστε με υπερβολές που ενοχλούν τους διαχρονικά «συμμάχους» μας! Πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Και εφόσον μας ζητούν οι «σύμμαχοι» να σπεύσουμε σε βοήθεια των Ουκρανών, πρέπει να το πράξουμε, καθώς η χώρα μας είναι πάντοτε συνεπής προς τις υποχρεώσεις της! Το 2024 δεν είναι 1919. Τώρα οι δυνάμεις της «ελευθερίας» θα νικήσουν! Βέβαια, στο τέλος, θα μας υποδείξουν (διατάξουν) να επανεξοπλισθούμε προς αντιμετώπιση άλλων «κακών»! Η Ελληνίδα εισηγήτρια έπεισε, τους ήδη πεισμένους, ότι το Κοσσυφοπέδιο πληροί τους όρους ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από το οποίο απεβλήθη η Ρωσία. Ασφαλώς η εισηγήτρια θα έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται η είσοδος να αποβεί το προηγούμενο για τη μελλοντική αναγνώριση του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου ούτε θα οργανωθεί διεθνές κίνημα υποχθονίων κύκλων προς αποσταθεροποίηση της Θράκης. Τα σύνορά της άλλωστε είναι σύνορα της ΕΕ! Βέβαια οι αδελφοί μας Κύπριοι, άλλο έθνος κατά τους αποδομητές της ιστορίας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους, αλλά αυτή δεν εμποδίζει τη χώρα μας να πορεύεται «από επιτυχία σε επιτυχία»! Και ενώ ο πρωθυπουργός μας συνεχίζει τον «διάλογο» με τον συνεχώς διεκδικούντα ηγέτη της γείτονος, στον οποίο υποκλίνεται υπουργός μας, και όλα δείχνουν ότι συνεχίζεται η υποχωρητικότητα και καλλιεργείται η ηττοπάθεια, δύο ακόμη συμβάντα έδειξαν την «εθνική μας ισχύ»! Ο Ράμα, το υποχείριο του Σόρος και όχι του Ερντογάν, που μας προκαλεί διαρκώς, επέλεξε τη συμπλήρωση έτους από τη σύλληψη του Μπελέρη, να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας και να ομιλήσει σε εδώ συμπατριώτες του, από τους οποίους περί τις 3.000 διαμένουν στην Αλβανία και τον συνόδευσαν. Και καθώς η Ελλάδα είναι υποτελής «δημοκρατική» χώρα, με μεγάλη αδυναμία στην υπεράσπιση των δικαίων της, είχε το θράσος ο Ράμα να ανακινήσει το θέμα των «στραγγαλισθέντων» δικαιωμάτων των Τσάμηδων, συνεργατών των κατακτητών μας και διαπραξάντων δολοφονίες Ελλήνων κατά την κατοχή! Και προχώρησε στο εγκώμιο της οργάνωσης UCK, που ενέχεται για εγκλήματα κατά Σέρβων μη ορατά με τις δυτικές διόπτρες. Τέλος αναφέρθηκε στους αλβανόφωνους κατοίκους της ελληνικής γης από τον 14ο αιώνα με ειδική μνεία στη Μπουμπουλίνα του 19ου. Αλλά και πολλοί Έλληνες ανιστόρητοι αδυνατούν να διακρίνουν τους Αρμπερί από τους Σκιπιτάρ; Στην άλλη γείτονα, που παραχωρήσαμε το όνομα Μακεδονία και για τη γλώσσα και για την εθνότητα, κόμμα, που διατηρεί τον τίτλο βουλγαρικής οργάνωσης, κατά ον Μακεδονικό αγώνα, κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές και απειλεί να μη σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών. Και εμείς, αντί να πανηγυρίσουμε, καθώς δίδεται πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακυρωθεί η επαίσχυντη συμφωνία, εκφράζουμε ανησυχίες!

Φερέλπιδες πολιτικοί αρχηγοί κάνουν λόγο για «θαύματα», κατά τη βάπτισή τους δίδοντας το πρέπον βάθος και την πρέπουσα σοβαρότητα στον πολιτικό λόγο! Και στον λαό μας προσφέρεται το θέαμα της Eurovision, αφού ο άρτος δεν επαρκεί πλέον για όλους. Τί και αν, από έτος σε έτος, φαίνεται η πορεία του οργανισμού προς τον εκφυλισμό και την σατανολατρεία; Η Ευρώπη είναι η μήτρα του «ορθολογισμού»! Πρέπει πάντως να είμαστε προσεκτικοί και να μη στενοχωρούμε το Ισραήλ, ακόμη και όταν μας εκπροσωπεί τραγουδίστρια με λίγο αραβικό αίμα! Κάποιοι Άραβες ανήκουν στους «κακούς», γι’ αυτό και τιμωρούνται! Βέβαια, καθώς αντιμετωπίζουμε δημογραφική γήρανση, την τραγουδίστρια συνόδευσε και κάποιος, που έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Τώρα μ’ αυτές τις λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε, ενώ όλα βαίνουν καλώς;

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.