Λ. Ιωαννίδης: ‘Η εφαρμογή του σχεδίου της Κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία θα προκαλέσει μεγαλύτερες ανισότητες στην περιοχή’



Συνάντηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης
Ακρίβεια, ενεργειακό κόστος, υψηλή φορολογία και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι μερικά από τα κύρια «συστατικά» των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτά διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της χωρίς σχεδιασμό απολιγνιτοποίησης. Την δύσκολή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννη Μητλιάγκα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ Λευτέρης Ιωαννίδης. Παρούσα στην συνάντηση και η κα. Φανή Φτάκα, μέλος του Οικολογικού χώρου.
Το υψηλό ενεργειακό κόστος αποτελεί έναν δυνατό «πονοκέφαλο» για τις επιχειρήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία αδυνατούν να γίνουν ανταγωνιστικές. Παρά του ότι η Μετάβαση θα έπρεπε να αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, με το «οργανωμένο» σχέδιο της Κυβέρνησης που εφαρμόζεται, οι επιχειρηματίες της ΠΕ Κοζάνης συναντούν ακόμη περισσότερες δυσκολίες από πριν.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη για την πορεία των προγραμμάτων που «τρέχουν» μέσω του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν λόγω της μη ευελιξίας των όρων που τέθηκαν. Επεσήμανε δε την απουσία ελκυστικών μεθόδων μεταφοράς πρώτων υλών και εμπορευμάτων από την Δυτική Μακεδονία (σιδηρόδρομος) που θα μπορούσαν να καταστήσουν την περιοχή ελκυστικό τόπο για εγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων που θα απασχολήσουν θέσεις εργασίας.
Από την μεριά του ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για την απουσία του πρωτογενούς τομέα από το πρόγραμμα του ΔΑΜ και για την απουσία ενεργειακής δημοκρατίας που υποστηρίζει ο ΚΟΣΜΟΣ.
Επέκρινε για άλλη μια φορά τις Κυβερνητικές επιλογές που εκπόνησαν ένα Σχέδιο με προσχηματικό διάλογο και κυρίως χωρίς την συμμετοχή των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας και εξέφρασε τον φόβο πως τα αποτελέσματα αυτού του Σχεδίου θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες στην περιοχή.
Κοζάνη 17-5-2024
Ιωαννίδης Λευτέρης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κόσμος – Kosmos
Petros Kokkalis

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.