Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: ‘Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα’



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος και σας προσκαλεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

 Με το θέμα του φετινού εορτασμού το ΙCOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατανόηση του κόσμου.

Στα πλαίσια του εορτασμού η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής εκδήλωση με τίτλο:

«Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής με χρήση καινοτόμων εργαλείων και μέσων»

Αίθουσα εκδηλώσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 11:00-13:00

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής με το Γυμνάσιο Αιανής που αφορά στην εικονική περιήγηση της Έκθεσης του Μουσείου και στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και αρχαιολόγοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την αλληλεπίδραση σχολείων και μουσείων για αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης καθώς και την προώθηση της μουσειακής αγωγής έξω από τα μουσεία με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου Αιανής, την Μαρία Βατάλη, Δ/ντρια του ΓΕΛ Βελβεντού, και τον Δρ Θεοχάρη Τσάμπουρα, Αρχαιολόγο της ΕΦΑ Κοζάνης.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό, καθώς επίσης θα είναι ελεύθερη και η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αιανής το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, επίσημη ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.