Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Ερευνητών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση



Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Ερευνητών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, το οποίο διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Εργαστήριο Εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες και την Αειφορία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία (ΕΝΕΦΕΤ) και πραγματοποιήθηκε στο Λαιμό Πρεσπών στη Φλώρινα, από 10 έως 12 Μαΐου 2024.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ-ΠΔΜ Άννα Σπύρτου, με γνωστικό αντικείμενο Φυσική και τη Διδακτική της και αντιπρυτάνισσα Διοικητικών υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας του ΠΔΜ, που χάσαμε πρόσφατα και διοργανώθηκε στον τόπο που αυτή πρώτη το οραματίστηκε.

Ευχαριστούμε θερμά όσου/ες ήρθαν από την Ελλάδα και την Κύπρο και συμμετείχαν στο συνέδριο:

• Τους υποψήφιους/ες διδάκτορες/ισες και μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες γιατί φέραν στο συνέδριο τα νέα ρεύματα και τις ανησυχίες του καιρού μας στην εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, αλλά και την φρεσκάδα της ηλικίας τους.

• Του μέντορες/ρισες γιατί έφεραν και προσέφεραν απλόχερα στα νέα μέλη της κοινότητάς την εμπειρία τους, την γνώση τους, την διάθεσή τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν.

• Τους/τις προσκεκλημένους/ες ομιλητές/τριες, κ. Δημήτρη Πνευματικό Καθηγητή του ΠΔΜ, την κ. Φιλιώ Γεωργιάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΔΜ και τον κ. Γιώργο Μαλανδράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ, γιατί βοήθησαν την κοινότητά μας να ανοίξει νέους δρόμους διαλόγου και προβληματισμού.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Πρέσπας που φιλοξένησε το Συνέδριο για την αμέριστη βοήθεια τους στην διοργάνωση του Συνεδρίου και στη γνωριμία με τον τόπο:

• Τον κ. Δήμαρχο και τους ανθρώπους του Δήμου Πρεσπών, που έθεσαν την συνεδριακή υποδομή του Δήμου στη διάθεση του Συνεδρίου και έκαναν τα δύσκολα εύκολα για μας.

• Την κ. Τριανταφυλλιά Γκώγκου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δ. Μακεδονίας, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που εισήγαγε τα μέλη του συνεδρίου στην φύση και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

• Τον πατέρα Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, ηγούμενο της Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κλαδορράχης, απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που μας εισήγαγε με εξαιρετική αμεσότητα, στην ορθόδοξη και γενικότερη ιστορική πορεία της περιοχής.

• Τους επιχειρηματίες του τοπικού τουρισμού που μας βοήθησαν στις περιηγήσεις μας, στην διαμονή και στην εστίαση. Ιδιαίτερες και πολλές ευχαριστίες στους ανθρώπους του Ξενοδοχείου Μιμαλλώνες, που ήταν το σπίτι του Συνεδρίου.

Τέλος θερμές ευχαριστίες στο Πανεπιστήμιό μας:

• Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΠΔΜ που ενίσχυσε οικονομικά το συνέδριό μας

• Και το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων για την παραχώρηση υλικού και την εν γένη υποστήριξή του.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την έκδοση πρακτικών, διαδικασία για την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα https://synedrio2024.enephet.gr/.

Φλώρινα 13 Μαΐου 2024

H Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Συνεδρίου Νέων Ερευνητών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση

Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια ΠΤΝ-ΠΔΜ

Τάσος Παπανικολάου, Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ-ΠΔΜ

Άγγελος Σοφιανίδης, ΕΔΙΠ phd, ΠΤΝ-ΠΔΜ

Αλέξανδρος Αμπράζης, Εκπαιδευτικός, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΤΝ-ΠΔΜ

Αναστασία Οικονόμου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΤΔΕ-ΠΔΜ.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.