Συνάντηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ‘ΚΟΣΜΟΣ’ Λ. Ιωαννίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Α. Φούντογλου



Λευτέρης Ιωαννίδης: ο υγειονομικός χάρτης της Δυτικής Μακεδονίας χρειάζεται σοβαρό σχεδιασμό μακριά από μικροκομματικές και τοπικιστικές αντιλήψεις

Για τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας και την κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Τάσο Φούντογλου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μετά και τις ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και πυροδότησαν άλλη μια ανούσια κόντρα για το «ποιο νοσοκομείο είναι καλύτερο», ο κ. Ιωαννίδης ενημερώθηκε για τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής και τις κινήσεις της για την μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού που ετοιμάζει και το πως αυτή μπορεί να «κουμπώσει» με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν από τον κ. Φούντογλου οι προτεραιότητες και οι στόχοι της Περιφέρειας για τις δομές υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, με τον κ. Ιωαννίδη να δηλώνει την ανάγκη στήριξης της ελληνικής υπαίθρου και των απομακρυσμένων περιοχών από πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ έθεσε ως προτεραιότητα να ληφθούν κυρίως επιστημονικά δεδομένα στην μελέτη και αυτή να προκύψει μετά από διαλογική συζήτηση με τους εμπλεκόμενους (γιατρούς, ιατρικούς συλλόγους, αυτοδιοίκηση και κοινωνία) προκειμένου να υπάρξει ένα συμφωνημένο σχέδιο μακριά από μικροπολιτικές, μικροκομματικές και τοπικιστικές αντιλήψεις, με στόχο το κοινωνικό όφελος και την διαλειτουργικότητα των δομών υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Κοζάνη 13-5-2024

Ιωαννίδης Λευτέρης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής «ΚΟΣΜΟΣ»

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.