Οι πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές ‘Πιο δυνατό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα που κρίνονται όλα και ανατρέπονται’ – Δείτε φωτογραφίες



«Χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ. Στην κάλπη και το ευρωκοινοβούλιο που διαμορφώνονται οι αποφάσεις, πιο δυνατό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα που κρίνονται όλα και ανατρέπονται»

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μάη οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κοζάνη πραγματοποίησαν πλατύ πολιτικό άνοιγμα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιούνη .

Το Σάββατο 11 Μάη κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά της Κοζάνης με επικεφαλής την Κουζιακή Τίνα, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, όπου συνομίλησε με τον λαό και τους μικρούς επαγγελματίες.

Η Κομματική οργάνωση μοίρασε πλατιά την ανακοίνωση του ΚΚΕ καλώντας το λαό να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Επίσης το Σάββατο 11 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ με συνταξιούχους της περιοχής στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Στην εκδηλώση πραγματοποίησε χαιρετισμό η Κουζιάκη Τίνα όπου μεταξύ άλλων αναφέρε: Μπείτε στη μάχη μαζί μας για ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ. Το έχει ανάγκη ο λαός! Και εσεις ως συνταξιούχοι έχετε την πείρα χρόνων. Ξέρετε πως τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι μπροστά σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των παιδιών σας. Για να μην προχωρήσει το έγκλημα της πράσινης μετάβασης και απολιγνιτοποίησης, στην Καλαμιά, στον Μπούρινο, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Για να γίνουν πιο δυνατά, πιο μαζικά, πιο διεκδικητικά τα σωματεία των συνταξιούχων. Για να στελεχωθούν εδώ και τώρα το Νοσοκομείο Κοζάνης, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ. Για να τιμωρηθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να δοθούν εδώ και τώρα όσα σας «έκλεψαν», τα αναδρομικά, η 13-14η σύνταξη. Για να μη μένει κανένας μόνος του απέναντι στις τράπεζες που «κλέβουν» τα σπίτια μας.  

Για αυτό χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ. Στην κάλπη και το ευρωκοινοβούλιο που διαμορφώνονται οι αποφάσεις. Στα σωματεία, στα μπλόκα των αγροτών, στους φοιτητικούς συλλόγους, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα που κρίνονται όλα και ανατρέπονται, εκεί που κρίνεται το  «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Δήμος Κουμπούρης, Προέδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ . Στην ομιλία του τόνισε : Οι κάλπες της 9ης Ιούνη σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το κατά πόσο θα ενισχυθεί το υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίου, το οποίο αναπτύσσεται στον λαό. Κρίνεται η εργατική – λαϊκή απάντηση που θα δοθεί στα καλέσματα της λεγόμενης «διασφάλισης της σταθερότητας» τα οποία απευθύνει η κυβέρνηση.  Απέναντι και κόντρα σε αυτήν την αντιλαϊκή «σταθερότητα» κρίνεται τελικά η σταθερότητα του λαού και της δικής του μαχητικής αντιπολίτευσης, της σύγκρουσης με την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το διακύβευμα.

Ταυτόχρονα μεταξύ άλλων είπε : Είναι κρίσιμο να διαμορφώσουμε κριτήριο ψήφου με βάση τα βιώματα, την πείρα που απέκτησε ο λαός ιδιαίτερα της περιοχής μας. Καθόλου χαλαρή δεν μπορεί να είναι η ψήφος γιατί όλη η βαρβαρότητα που βιώνουμε έρχεται ως κατευθύνσεις από την ΕΕ, από το ευρωκοινοβούλιο και αποτελούν το 80 με 90% των νόμων που ψηφίζονται στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα στη χώρα μας.

Είναι μια πραγματικότητα και έτσι πρέπει να αποτυπωθεί στην εργατική λαϊκή συνείδηση και ψήφο:

Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. Πίσω από τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, πίσω από την έλλειψη πραγματικής πολιτικής προστασίας, όπως και πίσω από το έγκλημα των Τεμπών, βρίσκεται η ΕΕ και οι πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί μέχρι κεραίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.Και όταν δεν τις υλοποιούν ως κυβερνήσεις, τις στηρίζουν ως αντιπολίτευση!

Επίσης σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Μπάμπης Αθανασιάδης, πρώην Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ για πολλές θητείες και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Τέλος την Κυριακή 12 Μάη η ΚΟΒ Σερβίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση με ομιλήτρια την Κουζιάκη Τίνα. Στην ομιλία της μεταξύ άλλων σταθήκε στα εξής : λίγες μέρες απομένουν για να στείλουμε ακόμα πιο δυνατό μήνυμα στην ΕΕ και τα κόμματα της.

Λίγες μέρες, που πρέπει να αξιοποιηθούν από όλους και όλες μας για να φτάσει πιο πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να βγάλει η κάλπη στις 9 Ιούνη: Με ΚΚΕ πιο δυνατό, σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!

Και είναι το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα γιατί  η ενίσχυση του ΚΚΕ, σε όλες τις μάχες και στην προσεχή των ευρωεκλογών, αποτελεί εγγύηση εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι σε κάθε εκδοχή αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Κάθε βήμα ισχυροποίησης του Κόμματος συνιστά βήμα ισχυροποίησης της εργατικής – λαϊκής δράσης, της μόνης ικανής να ανακόψει τους σχεδιασμούς της τάξης των καπιταλιστών, του κράτους και των διεθνών συμμάχων της, να απεμπλέξει τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στη συνέχεια της ομιλία της τόνισε : ιδιαίτερα στα Σέρβια, μεταξύ των άλλων λόγων, προκύπτει και ένας επιπλέον. Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά το ανοσιούργημα που προσπαθεί να διαπράξει, βάζοντας λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ. Με απόφαση της επιχειρεί να κάνει αυτό που δεν της έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τον ηρωικό αγώνα τους, να τους απολύσει για να παραδώσει την επιχείρηση “καθαρή” στον νέο “επενδυτή”.

Το επόμενο βήμα του εγκληματικού σχεδίου που στηρίχτηκε στην πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης αυτής της – στρατηγικής σημασίας – επιχείρησης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σχέδιο το οποίο αντιπάλεψαν οι εργαζόμενοι αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, πρέπει να ναυαγήσει. Να πάει στα σκουπίδια, από τον ηρωικό αγώνα που διεξάγουν εδώ και χρόνια τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής, να σταλεί δύνατό μήνυμα και στην κάλπη, με πιο δυνατό το ΚΚΕ

Που δίνει όλες του τις δυνάμεις για να εκφράστει ακόμα πιο δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας με βάση τις προτάσεις των Σωματείων, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τέλος τόνισε : Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει ο λαός μας και την αποδοκιμασία του, και την αντίθεσή του, και τον πόθο του για την πραγματική Ευρώπη των λαών. Στις ευρωεκλογές με δυνατό ΚΚΕ για να ετοιμάσουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας μας, όλων των λαών!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.